Дитинча карликової ігрунки

Зоопарк Честера у Великобританії представив дитинча карликової ігрунки. Малюк при народженні був настільки малий, що відвідувачі зоопарку просто не могли його розгледіти.

Зараз дитинча помітно підросло, стало активнішим і разом з матір’ю і батьком знаходиться в просторій вольєрі, доступній для огляду. Зазвичай в ігрунок 2-3 дитинчата, але в цієї молодої самки народилося одне. Батьками крихітки стали самка Одрі і самець Гумі.

Поки дитинча не стане повністю самостійним, воно весь час проводитиме на спіні батька, який час від часу віддає його матері лише для годування. Цікаве те, що малюк настільки добре замаскований, що його можна помітити тільки тоді, коли він заворушиться або почне обертати головою.

Карликова ігрунка – найменший вид приматів, що мешкають на нашій планеті. Довжина тулуба дорослої тварини складає лише 12 см, а вага – 100 грам. Можете собі уявити габарити новонароджених дитинчат!

Але, незважаючи на свої маленькі розміри, карликові ігрунки досить шумні істоти: вони видають гучні скрипучі і свистячі звуки, які прекрасно розносяться на багато сотень метрів у дощових лісах Бразилії, Еквадору та Перу.

Карликові ігрунки є типовими лісовими мешканцями, які живляться різноманітними комахами, фруктами і соком дерев, заради якого вони підгризають кору гострими як бритва різцями. Живуть ці маленькі мавпочки групами, кожну з яких очолює самець із самкою. Сім’ї складаються з батьків та їх дитинчат. Число членів групи може варіюватися від 5 до 10 тварин.