Близнюки карликової ігрунки

Ці милі дитинчата карликової ігрунки народилися в зоопарку Белфаста в Північній Ірландії. Дитинчата знаходяться в одній вольєрі разом зі своїми батьками і родичами. Малюки швидко ростуть і активно спілкуються з членами великого сімейства.

Карликові ігрунки за правом вважаються одними з найменших мавпочок нашої планети. Ця крихітна мавпочка абсолютно вільно уміщається на людській долоні. Її вага складає лише 100-150 грам при довжині тіла без урахування хвоста – 11-15 см. Але завдяки пухнастій і густій шерсті ігрунка виглядає трохи більше.

Ці милі істоти, схожі на міні-левів, родом з Південної Америки. Карликові ігрунки вважають за краще селитися на узліссях лісу, по берегах річок, а також у вологих джунглях.

Мавпочки активні в уранішній і післяполудневий час. Ведуть деревний спосіб життя, але іноді все ж спускаються на землю. Гілками дерев пересуваються на усіх чотирьох лапах, навіть по вертикалі. Прекрасно стрибають з гілки на гілки, долаючи відстань близько метра.

Раціон цих милих мавпочок в основному складає рослинна їжа. Крім того, вони дуже полюбляють різні фрукти, що ростуть на самісіньких верхівках дерев. Можуть полювати на комахах.

Живуть ігрунки родовими групами, що складаються з декількох поколінь. Вони дуже товариські і люблять взаємний догляд, який грає найважливішу роль в їх соціальних стосунках.

Вагітність у самок триває до 150 днів, після чого на світ з’являються два дитинчата. У вихованні дітлашні беруть участь усі члени групи, включаючи і самого батька, який впродовж дня може носити потомство на спині і віддавати їх матері тільки для годування.