Мавпячий масаж

У світі існує немало різних видів масажів. Деякі з них розслабляють, інші ж є лікувально-профілактичними. Цікаво, до якого типу віднести масаж мавпячий?!

Французькому фотографові Кирилу Руосу перебуваючи в Індії вдалося стати свідком дуже незвичайної сцени. Чоловік побачив самотнього собаку (судячи з усього дикого), що блукав пустинною місциною штату Раджастан. Тут тварину примітили декілька сірих лангурів і швидко поспішили назустріч собаці.

Кирило Руос відразу ж зрозумів, що зараз станеться щось незвичайне, і інтуїція його не підвела. Виявившись біля собаки, мавпи оточили його і, протягнувши свої волохаті лапки, почали акуратно погладжувати. Собака явно не чекав подібної гостинності, тому був здивований не менше самого фотографа, що спостерігав за усім цим зі сторони.

Втім, скоро пес повністю заспокоївся і, довірившись професійним масажистам, розлігся посеред пустиря. Сірі лангури продовжували акуратно погладжувати собаку, який настільки розслабився, що навіть задрімав!

Французький фотограф відмітив, що сірі лангури дуже часто роблять масаж один одному, проте він уперше бачив, щоб мавпи приділили трохи своєї уваги бродячому собаці.

“Думаю, багато хто знає що мавпи можуть годинами “наводити красу”, акуратно розчісуючи один одного, проте випадок, зафіксований мною на фотоапарат, по-справжньому унікальний!” – відмічає фотограф в інтерв’ю.