Чорний бородатий мангобей

Корінні жителі африканського континенту, чорні бородаті мангобеї заселили сухі тропічні і субтропічні ліси в самому серці Африки. Ці невеликі чорні мавпи із забавним чорним чубком практично не спускаються на землю і весь час проводять у густих кронах дерев на висоті від 12 до 30 метрів.

Тут вони відпочивають, зручно розташувавшись серед зелених гілок, тут же збираються в групи по 10-15 тварин і вирушають на пошуки фруктів і насіння, зрідка доповнюючи раціон комахами.

За витончену статуру місцеві жителі нарекли чорних бородатих мангобеїв «мавпами з тонкою талією». Увесь їх невеликий тулуб вкритий жорсткою чорною шерстю, на голові красується чорний чубок, а щоки прикрашають розкішні сірі бакенбарди.

Мангобеї дуже спритні і перестрибнути на сусідню гілку, здолавши відстань більше п’яти метрів, – для них справа кількох секунд.

Щоб без зусиль вгризатися в соковиті фрукти і розколювати тверду шкірку насіння в чорного бородатого мангобея є великі різці і плоскі кутні зуби.

Пообідавши, цей цінитель фруктів, квітів і нектару не забуває і про вечерю, запасаючи свою улюблену їжу в просторих «кишенях» за щоками.

Головний ворог чорного бородатого мангобея – вінценосний орел. Відчувши наближення хижака, мавпочка блискавично ховається в густій кроні і здатна просидіти там абсолютно нерухомо впродовж декількох годин.

Попередній пост

Малюк мартишки мона

Цей дуже милий малюк з'явився на світ у Магдебурзькому зоопарку, східна Німеччина. Малюк мавпочки важить ... Читати далі

Наступний пост

Малюк червоноголового мангобея

Керівництво зоопарку міста Батл Крік, штат Мічиган, з гордістю повідомляє про поповнення у своєму сімействі. ... Читати далі