«Істинність» новин

Однією з характерних ознак більшості наших сучасників є начебто їх «обізнаність». Чому в лапках? Бо люди самі достеменно не відають, що знають. Проте попри це все рівно переконані, що «все» знають. При чому, варто зазначити, подібна епідемія «все обізнаності», вразила всі вікові групи населення. У чому ж причина подібної «епідемії»?

У сучасних ЗМІ, зокрема Інтернету. Проте справа не в них самих, а в самій безапеляційній подачі інформації, яка завдяки такій подачі створює в людині «потрібне» враження, що вона «все» знає. Хоча насправді враження потрібне не для отримувача, воно для нього зазвичай зовсім не потрібне, швидше шкідливе, бо вводить в оману, проте потрібне для власника певного ЗМІ. Зазвичай так діє реклама. Проте не варто забувати, що рекламувати можна не тільки певні товари і послуги, але людей або ж певні ідеї. І найбільш неприємні наслідки виникають саме через ідеї. Про це варто пам’ятати.

Як же уникнути згубного впливу? Тут можна було б вдатися до багатослівних міркувань, тим самим уподібнюючись до методики подачі багатьох матеріалів ЗМІ – закидати людину лавиною усілякої різноманітної інформації, від якої користь наближатиметься до «нуля». Проте краще підійти до вирішення цього питання більш простим і не менш дієвим способом – порівнянням.

Певно, всім вам доводилося купувати/продавати «валюту». І більш за все, відразу після здійснення купівлі/продажу, ви перевіряли на «істинність» банкноти, раптом не фальшиві вони? Що примушувало вас робити це? Цінність «справжності» цих банкнот, бо фальшиві гроші мало кому потрібні.

Так само треба ставитися до всіх «чуток» і «новин», що приносять нам оточуючі люди та ЗМІ. Бо від «фальшивих» новин ще більше шкоди ніж від фальшивих банкнот. Як перевіряти істинність, справжність новин? – Тут усе залежить від бажання, адже якось виходить перевіряти «істинність» банкнот. Так само вийде із з’ясуванням непідробності новин. Повторимося, головне тут – бажання.

З любов’ю, редакція сайту