Електоральні вподобання

«То не люди винні, то все політики…» – цими словами люди зазвичай хочуть окреслити коло осіб винних у тих чи інших негараздах. І в певних ситуаціях вони будуть правими, адже часто рішення того чи іншого політика прямо впливають на ситуацію в певній країні, а то і в цілому світі. Але варто відразу зауважити: будуть правими тільки в певних ситуаціях, адже те, що в конкретної особи в хаті не прибрано чи життя із самого ранку не задалося, винна сама та особа, а не політики, яким у принципі немає до цієї персони жодного діла.

Але, звичайно, є моменти, коли провина певних політиків більш ніж очевидна… От тільки знову треба зауважити, що політиків на певні державні посади обирають не абихто, а цілком конкретні люди. Ті самі, які з часом починають скаржитися на те, що «в усьому винні політики…».

Дехто може заявити, що голосують не за це, а за краще життя, яке обіцяють кандидати. От тільки тут, зважаючи на українські реалії, мимоволі виникає зустрічне запитання: «Скільки разів ви готові обманюватися у власних очікуваннях?». Деколи дивує сила віри деяких людей у те, що прийде хтось, хто зможе за короткий період часу (місяць, максимум два) вирішити цілу низку проблем, які накопичувалися в країні протягом десятиліть?! Особливо, коли переважна більшість населення не готова навіть пальцем поворухнути, щоб почати долати хоча б малу дещицю цих самих проблем…

Проте існує ще одна група населення, яка просто повергає в ступор – це ті, хто свято вірить, що лише їх кандидат (він чи вона) може подолати всі труднощі (період часу для цього не такий важливий) і здійснити в країні справжнє «економічне диво», чи щось на кшталт того. Таких адептів немає сенсу запитувати: звідки братися тому «диву» чи щось «тому», адже, як відомо, віра не потребує доказів.

Розглянувши не дуже привабливі картини електоральних вподобань, що у свою чергу ми можемо запропонувати? – Відверто кажучи, небагато: покладатися на власні сили, а кандидатів на державні посади оцінювати не за зовнішньою привабливістю, не за його моральними якостями, і тим більше, не за обіцянки, а виключно за професіоналізмом.

Сподіваємось, що ми не дуже засмутили вас.

З любов’ю, редакція сайту