Дитинча коати Жоффруа з Базельського зоопарку

Днями швейцарський зоопарк міста Базель представив нового дитинчати коати Жоффруа, що народилося в них. Зараз малюк став дуже активним і все частіше віддаляється від своєї матері Хуаніти в пошуках нових пригод.

За словами доглядачів вольєри з коатами, дитинча із задоволенням вивчає оточуючий світ, розвиває свої мавпячі звички і спілкується зі своїми родичами.

Коати відносяться до роду приматів з родини павукоподібних мавп. Як інші представники родини коати Жоффруа мешкають у тропічних лісах Центральної і Південної Америки. Їх можна зустріти від південних частин Мексики і до Бразилії.

Свою назву коати дістали завдяки непропорційно довгим кінцівкам і такому ж довгому і чіпкому хвосту, за допомогою якого вони легко хапаються за гілки дерев.

Крім того, хвіст відіграє важливу невід’ємну роль у процесі добування їжі (їм вони можуть захоплювати і підбирати різні предмети). Цікаво, що великий палець на кисті коати відсутній, точніше сказати, він просто недорозвинений. Хапальні кисті примат використовує як гачки, що легко чіпляються за гілки.

Забарвлення шерсті тварини може різниться, усе залежить від території на якій мавпа мешкає. В одних районах забарвлення шерсті коат червонясте, а в других – золотисте. На спині колір хутра завжди темніший, ніж на животі. Довжина тулуба складає близько 60 сантиметра, а хвоста – на 20 см. більше.

Коати віддають перевагу верхнім ярусам вологих тропічних лісів (25-30 м. над поверхнею землі). Їх раціон складається в основному з фруктів, але іноді поїдають і листя, квітки, комах, яйця птахів і горіхи.

На здобич їжі вирушають у денний час доби, а вночі ховаються високо в деревах. Від хижаків рятуються втечею, перестрибуючи з дерева на дерево. З легкістю долають 9-метрову відстань між деревами, причому прекрасно стрибають не лише в довжину, але і у висоту.

Попередній пост

Павукоподібна мавпа

У лісах, морях або пустелях можна зустріти незвичайних тварин, що вражають, а іноді, і лякають ... Читати далі