Одна штучка

Іноді батькам буває дуже незручно говорити з дітьми на деякі делікатні теми. Особливо це стосується сексуального виховання. І хоча питання на подібну тематику рано чи пізно ставляться, іноді вони застають батьків зненацька. Що і сталося з цим татом.

«Я забирав свою 6-річну дочку зі школи, і, звичайно ж, ставив їй стандартні питання: “Як минув твій день?” і “Що ви сьогодні вивчали в школі?” Дочка охоче тараторила на задньому сидінні машини про свої пригоди і враження. Я слухав її не надто уважно, поки одна фраза не змусила мене прислухатися з усією увагою:

– На уроці ми дізналися, чим хлопчики відрізняються від дівчаток! – захоплено казала далі дочка. – Вчителька розповіла нам, що в хлопчиків є одна штучка, якої немає в дівчаток.

– Так, це правда, – сказав я спантеличено. Я не міг придумати, що ще сказати, тому на хвилину в машині запанувала тиша. А потім дочка продовжила:

– Побачивши цю звисаючу штучку, можна відразу зрозуміти, що це хлопчик. А коли хлопчики бачать дівчаток, ця штучка набрякає, і дівчаткам це дуже подобається! – не угамовувалося маля. – А знаєш, чому дівчаткам так подобається ця штучка?

– Гм, що ж… – я відчайдушно намагався придумати, що відповісти, і подумки рахував відстань, яка залишалася до дому.

– Річ у тім, що коли хлопчик бачить дівчинку і набрякає, дівчинка розуміє, що подобається йому!

Чи треба говорити, як я був збентежений і розгублений у цей момент. Але дочка вирішила добити мене остаточно:

– Вчителька сказала нам намалювати хлопчика. Дивися, що в мене вийшло!

Я не був упевнений, що хочу це бачити, тому з побоюванням поглянув на малюнок, який протягнула мені дочка. Коли я побачив, ЩО на ньому було зображено, я просто не зміг стриматися від реготу! В альбомі красувався старанно прикрашений кольоровими олівцями малюнок індика, з розпушеним пір’ям на хвості і «штучкою», що звисає з його дзьоба!

Індик зі “штучкою”

Що ж, розмови на інтимні теми вдалося уникнути. Принаймні, цього разу»