Як стати чарівником

– Тату, а я можу стати чарівником? – якось запитав маленький Ростик.

– Навіщо тобі? – здивувався тато.

– Щоб геть усе, що забажаю, збувалося.

– А чого тобі найбільше хотілося б?

Ростик на мить замислився, глибокодумно посмикав себе за вухо і сказав:

– Я, знаєш, чого хотів би? Повнісінький сервант шоколаду!

– Овва, який у тебе вовчий апетит! – засміявся тато. – Навіть для чарівника цього забагато. Від такої кількості солодощів і йому живіт може луснути. Або розболиться так, що швидка допомога примчить. Ні, Ростику, твоє бажання якесь, я б сказав, несерйозне. Навіть безвідповідальне.

– Ну, тоді… Тоді я зробив би, щоб завжди в нас було літо. Щоб весь час сонечко гріло. Все росло. І птахи не відлітали. І купайся цілий рік.

– По-перше, – заперечив тато, – є чимало таких місць на землі, де ніколи не буває ані снігу, ані морозу. І ходи собі в майці й шортах цілий рік. А по-друге, ти що, не любиш весни, коли прокидається всяка билиночка? Коли все оживає, цвіте, радіє життю? А осінь! Весь світ, наче в золоті. І ниви, й городи, й садки щедро дарують свої плоди. Білосніжна зима теж нічим не гірша. Тут тобі й новорічна ялинка. І на санчатах спускайся донесхочу. І на ковзанах бігай. І сніговика ліпи… Ні, щось ти не все, синочку, продумав до кінця.

– Тоді, – рішуче сказав Ростик, – я зробив би так, щоб наші обидва дідусі з бабусями ніколи не старіли. Щоб усі люди завжди молоді були. І не хворіли ніколи.

– Оце діло! – усміхнувся тато. – Про таке багато хто з давніх-давен мріє. І очевидно, без чарівника тут не обійтися.

– Ну, а як ним стати? – нетерпляче наполягав на своєму Ростик.

– Я знаю один спосіб, – сказав тато. – Але він непростий. Щоб стати чарівником, треба п’ять разів підряд швидко-швидко, й жодного разу не збившись, проказати одне слівце. А воно складненьке: «орбірідонтіжурсардішкопфурт». Прокажеш його скоромовкою п’ять разів підряд – і висловлюй своє бажання. Воно тут-таки й збудеться…

Вже другий тиждень Ростик тренується вимовляти це химерне слово. Але поки що без успіху.

Ану ж ви спробуйте!