Жити в епоху перемін

Останнім часом з вуст різноманітних людей можна почути наступну заяву: «Світ вже не буде таким як раніше». Чи то два місяці карантину мимоволі зробили людей філософами, чи вираз просто сподобався, чи дійсно час такий настав, чи то «зірки так зійшлися», як деколи кажуть, коли не в змозі пояснити те, що відбувається, – причин, які змушують людей стверджувати, що людство вступило в епоху перемін, насправді може бути багато, проте багато людей згодні в цьому: Світ вже не буде таким як раніше.

Добре це чи погано? – От тут одностайності точно не досягнеш: адже скільки людей – стільки думок, Тому ми, зважаючи на це, рішили поділитися з вами кількома цитатами стосовно часу перемін і що з цим пов’язано.

  • «Не дай вам Бог жити в епоху перемін» – Китайське прислів’я.
  • «Дай вам Бог жити усі дні вашого життя», – а ці слова приписують англомовному ірландському письменнику, автору «Мандрів Гулівера», Джонатану Свіфту.
  • «Немає нічого постійного. Усе перебуває в стані нескінченних змін», – а це слова Тхить Нят Ханя, якщо хто не знає – це в’єтнамський дзен-буддійський чернець.
  • «Коли дме вітер змін, став не стіни, а вітрила», – радить нам східна мудрість.
  • «Не бійся змін – інакше мрії так і залишаться мріями», – заспокоює і одночасно надихає письменник Геннадій Есса.
  • «Не варто боятися змін. Найчастіше вони трапляються саме в той момент, коли вони потрібні», – свого часу радив відомий давньокитайський філософ та політичний діяч Конфуцій.
  • «Найбільший привілей, який даний людині з небес, – бути причиною добрих змін у чиємусь житті», – такої думки притримувався французький філософ, письменник, фізик і математик Блез Паскаль.

Сподіваємося, що наведені цитати будуть вам у нагоді.

Це, між іншим, теж на абияка переміна 🙂

З любов’ю, редакція сайту