У дикій природі виявлений кенгуру-альбінос

Цього білого кенгуру з його яскраво-рожевими вухами, що розгулює в компанії своїх звичайних сірих побратимів по території австралійського Національного парку в районі Канберри, не можна було не помітити.

Як відмічають очевидці, така яскрава тварина хоч і відрізнялася від представників свого стада, проте не відчувала у зв’язку з цим жодних проблем.

І що цікаво, кенгуру-альбіносові приблизно два роки! Як з такою яскравою зовнішністю йому вдалося вижити в умовах дикої природи? За словами учених-біологів, зазвичай кенгуру-альбіноси в дикій природі гинуть ще молодими, оскільки стають головною мішенню для місцевих хижаків, таких як дикі лисиці, собаки і навіть орли.

Крім того, такі тварини схильні до різних смертельних захворювань, мають поганий зір і слух, що призводить до швидкої загибелі. Тварини-альбіноси також більше схильні до розвитку раку шкіри пов’язаного із сонячними опіками.

Ця чарівна біла самка, якій вже дали кличку Рені, відноситься до звичайних східних сірих кенгуру. – Поза сумнівом, що зустріч з таким кенгуру, досить рідкісне явище, – вважає представник адміністрації австралійського Національного парку, Брет Макнамара.

– Незважаючи на таку незвичайну зовнішність Рені почуває себе досить комфортно як серед рослинності парку, так і серед своїх сірих побратимів, – каже пан Макнамара. Територія парку складає 106 тисяч гектарів. За словами представника адміністрації, раніше ця самка-альбінос не була помічена на території заповідної зони, хоча ще один кенгуру з таким забарвленням був виявлений неподалік від жвавої траси ще минулого року.

– Сірі кенгуру зливаються з довкіллям і стають менш помітними для хижаків. Цілком можливо, що колективний спосіб життя дозволяє кенгуру-альбіносові вижити в цих суворих умовах, – пояснює пан Макнамара. – Якби альбінос був одинаком, то він би за жодних обставин не вижив у дикій природі.