Вомбат Хлоя із зоопарку Таронга

Австралійський зоопарк Таронга представив свого нового вихованця – маленького вомбата-дівчинку на ім’я Хлоя, чию маму збила машина в передмісті Сіднея. Її виявили на узбіччі дороги і доставили в розплідник, де за нею тепер доглядає волонтер Евелін Вестон.

Жінка узяла усі турботи про шестимісячне дитинча, яке поки що потребує чиєїсь опіки. Так Евелін доводиться носити маленьку Хлою усюди із собою. Для цього волонтер спорудила спеціальний мішечок, що нагадує материнську сумку, в якій дитинча вомбата проводить доки більшу частину свого часу.

Крім того, малятко доводиться годувати кожні п’ять годин молочною сумішшю з пляшки. Тому Хлоя завжди поряд зі своїм рятівником. – Хлоя дуже ласкава, але велика пустунка, – розповідає доглядач. – Наприклад, вона просто обожнює жувати моє взуття, а коли я намагаюся втекти від неї, вона мчиться за мною немов маленька ракета.

Малятко Хлоя пробуде під опікою пані Вестон ще як мінімум близько двох місяців, після чого її відправлять до відомого в Австралії розплідника Таронга. Після того, як Хлої виповниться 18 місяців, її обов’язково повернуть назад у дику природу.

А доки крихітка-вомбат житиме в зоопарку Таронга, де її полюбили усі співробітники. – У неї не можна не закохатися, – відмічає Евелін. – Побачивши її перший раз, розумієш, що вона назавжди завоювала твоє серце.

– Я ніколи не буваю одна, оскільки кожен прагне допомогти мені і хоч трохи, але побути з цією милою крихіткою, – ділиться жінка. – Найбільшою проблемою для мене буде розлучення з Хлоєю. Проте я добре розумію, що на волі їй буде набагато краще, ніж зі мною.

Зоопарк Таронга – один з найпопулярніших зоопарків Австралії. Він був відкритий 7 жовтня 1916 року і став найулюбленішим місцем прогулянок сіднейців. Територія зоопарку розділена на вісім зоогеографічних зон, а на його території проживає більше 2600 тварин близько 340 видів.