Поєдинок на снігу

Дві червоні панди влаштували справжній поєдинок на снігу віденського зоопарку. Вони поводилися так, немов вони справжні воїни, що міряються силами.

Під час боротьби панди сильно нагадували головного героя мультфільму «Кунг-фу панда» – учителя кунг-фу Майстра Шифу.

Ці чудові світлини вдалося зробити австралійському фотографові Йозефу Гелертеру, що спостерігав за звірятками впродовж кількох годин. Самець і самиця червоної панди грали і перекидалися в снігу так захоплено, що складалося враження, що це їх найулюбленіше заняття.

Тільки іноді вони дозволяли собі припиняти поєдинок – вони відходили, щоб трохи підкріпитися і погризти бамбукові пагони чи моркву. Але потім, вони знову поверталися на місце, і як ні в чому не бувало, продовжували свою гру.

– Було весело спостерігати за ними, – розповідає фотограф, – ці милі тваринки так весело бавилися на снігу, що від них не можна було відірвати погляду. Зібралося багато глядачів, не дивлячись на те, що на вулиці було досить холодно. Кожна з панд намагалася перехитрити свого супротивника і перемогти!

– Боротьба між ними тривала впродовж кількох годин, але ніхто не розходився. Усім було цікаво дізнатися – чим же закінчиться цей веселий поєдинок? Вони бавилися немов діти! На фотографіях не видно, але вони рухалися досить швидко. Було витрачено стільки енергії, проте тваринки не зупинялися і поєдинок тривав!

– Я ледве-ледве устигав фотографувати їх, але світлини все-таки вийшли вдалі! – радіє Йозеф. – На деяких з них панди стоять у позах справжніх бійців!

– Це було так весело спостерігати за ними, що хотілося продовження, але вистава добігла кінця і панди відправилися на відпочинок. Я отримав стільки задоволення від їх гри, що, напевно, ще довго згадуватиму цих милих і енергійних звіряток.

На відміну від своїх далеких родичів, великих панд, червоні – не набагато більше за звичайну домашню кішку. Вони, як правило, дуже соромливі, але ці дві панди були «спіймані» у період шлюбних залицянь, який триває із січня по березень. У цей період часу червоні панди дуже активні і більш товариські.