Несподівана зустріч з гігантським бегемотом

Як часто нам вдається робити фотографії з тваринами, в яких вони зафіксовані в найнесподіваніші моменти свого життя? А от фотографу-натуралісту Ді Енн Роелофз дуже пощастило: жінка зустрілася з бегемотом, який несподівано виринув з водойми, злякавши невелику африканську пташку.

Довгонога пташка кинулася навтьоки, розуміючи, що тут зволікати не можна. За словами фотографа, гіпопотам виглядав досить мило і навіть артистично. Його морду і голову вкривали водорості плаваючої папороті.

Уся поверхня озера була вкрита цією зеленою рослинністю, над якою раз у раз показувалися голови бегемотів.

Фотографія була зроблена в заповіднику Моремі, що в дельті річки Окаванго (Ботсвана), а інші знімки зроблені в Національному парку Крюгера, Південна Африка.

– Мені дуже пощастило, що я встигла зафіксувати цей незвичайний момент, – розповідає колишній дизайнер інтер’єрів Ді Енн Роелофз. – Голова величезного бегемота так несподівано показалася над водою, що злякала пташку, що полювала неподалік. Маленька пташка вважала за краще врятуватися втечею.

– Може хтось недолюблює гіпопотамів через їх негостинний характер, а мені вони здаються милими створіннями. Головне їх сильно не турбувати. Ці величезні тварини із задоволенням позують для мене, а я, природно, ловлю момент! – сміється пані Роелофз.