Несподівана відсіч

Під час подорожі Національним парком Крюгера, що в Південній Африці, фотограф-любитель Кен Хейлі зафіксував драматичну сцену боротьби самиці бегемота з величезним крокодилом. Події сталися на озері Паніка.

Самець крокодила, що грівся на березі водойми, заворушився, помітивши зовсім ще маленького дитинчати бегемота, який плескався у воді. Проте в його плани ну ніяк не входила зустріч з його великою мамою.

Не даремно кажуть, що мати зробить усе можливе і неможливе, щоб захистити свою дитину, навіть якщо їй при цьому доведеться пожертвувати власним життям. Саме так і поступила ця самиця – щойно голодний крокодил намітив собі в жертву її малюка.

– Стурбована мати в частки секунди виявилася на березі, – згадує фотограф. – Вона, не роздумуючи схопила рептилію за тулуб, намагаючись розтерзати його. Першою моєю реакцією був шок, але через якийсь час я згадав про фотокамеру, що висіла в мене на шиї, і швидко почав знімати усе, що відбувається.

– Агресія, спрямована на крокодила, була неймовірною! Самиця збиралася розтерзати хижака, що зазіхнув на життя її дитинчати. Тоді як сам малюк спокійно спостерігав за тим, що відбувається. Було видно, що він почував себе в цілковитій безпеці, – відмітив пан Хейлі.

– Усі події тривали лише кілька секунд, перш ніж крокодил зумів вивільнитися із щелеп грізної матері. Вирвавшись, він швидко сховався у воді, попливши від цього місця чимдалі. Більше я його не бачив. А задоволена собою самиця бегемота повернулася до свого дитинчати.

– На щастя, усе закінчилося добре як для крокодила, так і для сімейства бегемотів. Мені дуже не хотілося, щоб хтось із них постраждав. Хижак отримав серйозний урок, який, напевно, він не забуде ніколи.