Дитинча білого носорога із Сан-Дієго

Це життєрадісне дитинча білого носорога народилося в сафарі-парку Сан-Дієго. Малюк дуже активний: носиться по території парку із великою швидкістю, проте, як і всі діти його віку він швидко стомлюється і йому необхідно відновлювати сили. Тоді носоріжок, якого назвали Кайоде, лягає поруч біля своєї матері, щоб подрімати годинку-другу.

Кайоде, перекладається з африканської як «той, хто приносить радість». І він дійсно усім приносить радість – і працівникам, і відвідувачам сафарі-парку. Це дуже веселий і задиристий хлопчик, який з перших днів життя демонструє твердий характер.

– Кайоде – це маленький танк, дуже милий маленький танк і серйозна особистість, – розповідає старший доглядач сафарі-парку, Джейн Кенеді. – Він прекрасно ладнає зі своєю матір’ю Кейсі, буквально всюди йде за нею.

Коли Кайоде народився, він вже важив 68 кг – це невелика вага в порівнянні з дорослими носорогами. Впродовж першого року життя він набиратиме по 45 кг у місяць, а коли він зовсім стане дорослим самцем, то його маса складе близько 3-4 тонн.

Хоч Кайоде є першим дитинчам у Kейсі, проте вона прекрасно справляється з роллю матері. Вона просто відмінна мати, яка не лише годує малюка, але і стежить за його вихованням. Вона буквально не спускає з Кайоде погляду, коли він йде занадто далеко від неї.

Маленька леді з Флориди

А цю чотиритижневу самицю білого носорога по кличці Лайні, що народилася в зоопарку Флориди, відразу ж охрестили «маленькою» леді – її вага при народженні склала “лише” 25 кілограмів.

І це недивно, оскільки білі носороги серед сухопутних тварин поступаються в розмірах лише слонам. Коли “Маленька леді” виросте, її вага сягатиме приблизно 3-4 тонн, а зріст – від півтора до двох метрів.

На світлині добре видно передній ріг, що доки є невеликою шишкою. Перш ніж він виросте і перетвориться на грізну зброю, пройде немало часу – щороку його довжина збільшуватиметься всього на 3-7 сантиметрів. Другий ріг у білих носорогів майже не розвинений, тоді як передній може вирости до півтора метри у довжину.

Африканської мовою суахілі ім’я Лайні означає «крихка, беззахисна», що повністю відповідає наступному фото.