Дитинча чорного носорога із зоопарку Крефельд

У німецькому зоопарку Крефельд народилося рідкісне дитинча чорного носорога.

Чорний носоріг – це один з двох видів африканських носорогів. Сама назва – «чорний» дана умовно, так само як і назва білого носорога. Насправді ці два носороги сірі. Часто колір обох тварин залежить від ґрунту, на якому вони мешкають. Носороги мають звичку вивалюватися в багнюці і залежно від того, в якому місці носороги побували і забарвлюється їх шкіра.

Чорний носоріг – не такий великий як білий, проте все одно це дуже велика тварина. Ще однією відмінністю є губа носорога: у чорного верхня губа дещо загострена і трохи звисає над нижньою. Завдяки такій губі носоріг легко зриває листя з кущів і дерев. Також у нього більше витягнуте тіло і коротка голова, з рогом спрямованим вперед, тоді як у білого він піднятий вертикально вгору.

Чорний носоріг веде поодинокий спосіб життя, окрім матерів, які живуть зі своїми дитинчатами.

 

Дебют дитинчати чорного носорога

Дитинча чорного носорога, що народилося в американському зоопарку Лінкольна, робить великі успіхи.

Малюк, вага якого зараз складає близько 90 кг, зробив свій перший публічний дебют. Носоріжок, якому дали ім’я Кінг Харіс був представлений громадськості разом зі своєю матір’ю Капукі. Ім’я дитинчаті дали на честь короля Харіса, який є давнім покровителем цього зоопарку.

Чорні носороги занесені в Міжнародну Червону книгу. За останніми даними чисельність чорних носорогів у природі складає близько 5 тисяч тварин.