Дитинча індійського носорога зі швейцарського зоопарку

У зоопарку Zoo Basel, Швейцарія, народилося дитинча індійського чи панцирного носорога.

Малюк далеко вже не перше дитинча, яке народилося в самиці носорога по кличці Квета.

Щойно носоріжок народився він відразу ж встав на свої ніжки і став жадібно смоктати материнське молоко. Працівники зоопарку завіряють, що малюк народився міцний, здоровий і досить активний.

Індійський або панцирний носоріг є найбільшим з азіатських носорогів, за своїми розмірами він друга в Азії тварина після слона. Висота великих самців у плечах близько двох метрів, самиці дещо дрібніші. Панцирним носорогом його називають через особливі шкірні складки на тілі. В порівнянні з африканським носорогом, в індійського лише один ріг і тому його ще називають однорогим носорогом.

Панцирні носороги в дикій природі вражають своєю величиною і міццю. Його незвичайна панцирна броня надає йому величі, він сильно нагадує вихідця з доісторичної епохи, справляючи враження незграбного звіра. Хоча це лише оманливе враження, насправді індійський носоріг дуже спритний і має прекрасну реакцію.

Якщо носоріг відчув небезпеку або ж він приготувався захищатися, він може розвинути швидкість (на коротких дистанціях) близько 40 кілометрів на годину. Зір у нього, також як і в інших його побратимів, досить слабкий, а от нюх і слух трохи краще. При зустрічному вітрі він може почути людину чи хижака за кілька сотень метрів.

Зараз індійського носорога можна зустріти тільки в Непалі і Східній Індії. Одна з найчисельніших груп індійських носорогів проживає в Національному парку Казіранга, штат Асам, Індія. Там мешкає до 1600 тварин.

Дитинча індійського носорога з’явилося в Техасі

В одному з техаських зоопарків народилося дитинча індійського носорога. Упродовж кількох тижнів малятко (дівчинку) приховували від відвідувачів і преси, проте керівництво зоопарку пішло назустріч громадськості, нарешті показавши пресі дитинчати. Подивитися на малятко приїхало чимало людей.

За неповні три тижні після своєї появи на світ дитинча сильно зміцніло. Можна сказати, що малятко вже зовсім не “малятко”. Зараз дитинча важить майже 60 кілограм і безтурботно бігає по всій вольєрі слідом за своєю мамою. Проте ще вважає за краще триматися матері і не відходить від неї далі, ніж на кілька метрів.