Дивовижні ляльки Діани Ефнер

Ще дитиною, у п’ятирічному віці Діана отримала на Різдво свою першу ляльку. Граючи з нею, переодягаючи і причісуючи, укладаючи спати на ніч, вона потихеньку починала вбирати в себе культуру лялькового світу. Але тільки з 1971 року Діана починає серйозно захоплюватися виготовленням ляльок, роблячи їх для вихованок притулку, де вона почала працювати.

Це хобі настільки поглинуло і захопило її, що вона, розуміючи, що ляльки – це її життєвий поклик, починає вивчати технологію виготовлення ляльок, мистецтво дизайну ляльки, оволодівати навичками скульптора і гончаря, кравця і модельєра. І в 1990 році спільно зі своєю помічницею Джері Урібе вона відкриває лялькову майстерню в місті Джеймстаун, штат Міссурі. З цієї пори для Діани Ефнер починається новий етап життя, коли виробництво ляльок стає її бізнесом.

Виділяє ляльки Діани Ефнер із сотень творінь інших майстрів дивна людяність, ніжність і доброта в погляді, зворушливі силуети, точність у деталях нарядів і прикрас.

Хороша лялька – вона як член сім’ї, усе життя з тобою, її любиш, про неї піклуєшся, її балуєш, про неї переживаєш. Дівчинка, яка в дитинстві багато грає з ляльками, не стане поганою матір’ю, не залишить свою дитину в пологовому будинку, не зрадить. Потрібно, щоб діти більше грали з ляльками, щоб у кожної дівчинки було не десяток ляльок, а одна-дві, але любимі.