Одна з ознак любові

Скільки сказано, написано, а ще, напевно, більш оспівано про любов між жінкою і чоловіком (як варіант: дівчиною і хлопцем)! Але, мабуть, любов – це найменш зрозуміле суспільне явище: наскільки багато про неї говорять, описують, оспівують, настільки любов залишається незрозумілою для більшості з нас. Адже дуже часто люди називають любов’ю почуття, які любов’ю зовсім не є. Питається: чому, навіщо це? Бо люди хочуть щось кращого в житті, мріють про щось прекрасне, і тому часто йдуть на самообман, хоча переважно вони просто не розуміють, що є справжньою любов’ю. Так що ж це таке любов? Які ознаки любові?

Що ж, у справжньої любові може бути багато ознак, недаремно поняття «любов» для багатьох залишається незрозумілим (щоб у цьому переконатися, варто лише спитати в людей, які в них виникають асоціації при слові любов, у сенсі стосунків між чоловіком і жінкою). Але сьогодні хотілося сказати кілька слів стосовно лише однієї ознаки: у любові немає місцю егоїзму.

Недаремно тут пригадалися асоціації: любов між чоловіком і жінкою часто асоціюється в більшості людей з приємними романтичними почуттями, які, наприклад, відчувають на першому побаченні. Для декого ж любов – це лише статеві стосунки, а романтика… – це лише гарна прелюдія, не більше того. Насправді, з чим і може асоціюватися справжня любов, так це… з жертовністю. А саме поняття «жертва» явно не асоціюється з приємними відчуттями, от чому часто люди називають любов’ю почуття, які любов’ю не є.

Але що тут вдієш, якщо по-справжньому любиш людину, тоді рано чи пізно для нас відкривається проста житейська істина (зазвичай це стається після «вгасання» першої закоханості, коли обранець (обраниця) для нас є ледь не земним ідеалом) – у коханій людині є багато того, що для тебе є неприйнятним, незрозумілим, а деколи й огидним. І саме любов допомагає нам прийняти все це в любимій людині. Саме прийняти, а не виправити, бо намагання виправити, навіть з найкращих мотивів – це прояв егоїзму, а де присутній егоїзм – немає місцю любові. Проте любов може підштовхнути об’єкт любові до зміни в кращій бік, але це вже буде жест любові у відповідь і не буде насиллям з нашого боку.

Прийняти в любимому щось неприємне – це не обов’язково може бути пов’язаним зі шкідливими звичками. Серйозною перешкодою в стосунках може стати якісь захоплення чи вподобання обранця (обраниці), які можуть бути просто незрозумілими. Нічого не вдієш – всі люди особистості, зі своїми вподобаннями та забаганками, і ми маємо приймати їх такими, якщо звісно, любимо їх.

Найкраще проілюструвати все сказане на конкретному прикладі, і для цієї мети ми вирішили обрати художній фільм, в якому чудово показане подібне прийняття любимого, і звісно, любимої, з усіма їх смаками, показаний процес, коли дві різних особистості по-справжньому стають одним цілим. Цей фільм носить назву: «Найдовша подорож» (в оригіналі – «The Longest Ride»), 2015 року виходу.

Тут вашій увазі представляємо наступний епізод, в якому найкраще показаний прояв справжньої любові, коли інтереси, щастя любимої стають важливішими за свої.

Маємо надію, що інформація була корисною для вас.

З любов’ю, редакція сайту