Панди-ласуни на святі Чжунцю в Китаї

Виявляється, панди їдять не лише бамбук, але також із задоволенням можуть поласувати і свіжим шматочком пирога. Кожен заслуговує, щоб його хоч іноді, але побалували солодощами.

От і у великих панд настало свято, вірніше сказати свято настало в китайців. Чжунцю – свято Місяця і урожаю, що щорічно відзначається в Китаї.

Панди, мабуть, дуже раді, що про них не забули і дозволили приєднатися до святкового столу. Співробітники сафарі-парку вирішили почастувати тварин спеціально приготованою традиційною випічкою, яка приготовляється виключно на це свято.

Ведмеді із задоволенням поглинали пригощання, нанизане на бамбукові тростини і нетерпляче чекали продовження банкету. Буквально навперебій вони рвуться до наглядача, який готовий побалувати кожного з них, – видовище смішне і досить не звичайне, оскільки ми звикли до думки, що панди живляться виключно бамбуком.

Свято Чжунцю є одним з найбільш значущих у Китаї. Жителі країни весело відзначають його: танцюють, запалюють кольорові ліхтарики, запускають вогняного дракона, їдять «місячні коржі» і милуються повним місяцем.

Панди на гойдалці

Втомившись від поїдання бамбукового листя, одинадцятирічна самиця гігантської панди Ян-Ян зручно влаштувалася на гойдалці.

Повільно розгойдуючись, вона сподівалася тут же і заснути, проте її дитинча по кличці Фу-Ху мав інші плани. Підбігши до гойдалки, він незграбно забрався в люльку, порушивши спокій матері, що задрімала.

Таке безцеремонне вторгнення не сподобалося Ян-Ян, і вона приготувалася задати малюкові добру прочуханку. Але Фу-Ху випередив маму і склав передні лапи перед собою, як би вибачаючись за спричинене занепокоєння.

Материнське серце розтануло, і обидві панди продовжили гойдатися разом.