Маленькому слоненяті допомогла його сім’я

Про тісні родинні зв’язки слонів відомо вже давно, а ця історія стала лише ще одним підтвердженням цього.

Стадо азіатських слонів переправлялося через річку. На протилежному березі на них чекав крутий і слизький мулкий схил, через який дорослому слонові перебратися непросто, вже не кажучи про маленького слоненя.

Досягнувши протилежної сторони дорослі слони змогли дістатися до лісу, але в слоненяти ніяк не виходило піднятися на гору. Мати-слониха всіляко намагалася допомогти своєму малюкові.

Вона підштовхувала його хоботом, намагаючись виштовхнути його вгору, але слизький схил не піддавався, а маленьке слоненя до цього часу вже геть знесилило.

Але на щастя, до них прийшли на допомогу два дорослі слони, які не змогли залишити своїх родичів у такому скрутному становищі. Слони витоптали своїми масивними ногами широкий стійкий майданчик, саме це і дозволило малюкові видертися на гору.

Ці чудові фотознімки вдалося зробити фотографові Беніоту Гусенсу. За його словами, троє дорослих слонів витратили трохи більше півгодини, перш ніж змогли допомогти матері і слоненяті вибратися на берег.

– Я займаюся вивченням слонів вже багато років, – розповідає Беніот Гусенс, – але кожного разу відкриваю їх для себе з нового боку. Даний випадок показав, що ці тварини часто проявляють турботу один про одного і ніколи не залишають родичів у біді.