Картини на снігу

Іжевський двірник Семен Бухарін, який вже кілька років радує учнів місцевого ліцею, став зіркою Інтернету. Це сталося, коли діти почали викладати фотографії його витворів у соцмережах.

«Працюю завгоспом в улюбленому ліцеї N25. Радую дітей малюнками на снігу, сподіваюся, вам теж сподобається», – розповів Семен Вікторович в Instagram. Обліковий запис у соцмережі він завів, щоб бути в курсі обговорень своїх робіт.

Малювати Бухаріну подобалося з дитинства, тому і поступив в училище на художника-декоратора. Проте до улюбленої справи він прийшов не відразу — спочатку рибалив на Камчатці, працював у шахті, був пожежним, випробував сили в підприємницькій діяльності.

«Ідеї для картин з’являються спонтанно, іноді діти самі висловлюють побажання, що їм хочеться побачити, наприклад, те, що вони зараз проходять на уроках», – ділиться він.

На снігових малюнках – квіти, зірки, герої казок, кораблі, карети і тепле море. «Я малюю, щоб дітям веселіше було вчитися. Вони фотографують потім з третього, з четвертого поверхів. І мені приємно», – каже художник.