Те, що сильніше за смерть

Хоча ніхто не сумнівається, що мама завжди і усе зробить задля своєї дитини, у самовідданість деяких жінок іноді просто важко повірити.

Подружжя Багал – Вес і Каріса – зі штату Колорадо, США, з нетерпінням чекали народження сина, не знаючи, який страшний вибір їм доведеться зробити.

Коли прийшов термін, Каріса зібрала речі і разом з чоловіком відправилася в госпіталь. Рано вранці вона опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук своє останнє фото «з животом» і підписала: «Єдина причина прокинутися цим ранком – це народження малюка».

Але після стандартного обстеження перед пологами подружжя почуло страшну новину: лікарі виявили ускладнення, відоме як емболія навколоплідними водами, – попадання навколоплідних вод у кровотік матері. Це ускладнення дуже небезпечне для життя як матері, так і малюка.

Лікарі попередили, що серце дитини може не витримати, і прийняли рішення терміново робити кесарів переріз. Карісі запропонували два варіанти на вибір: використовувати загальний наркоз, який зробить операцію безпечнішою для матері; чи мінімальна анестезія – безпечніший варіант для дитини, але украй небезпечний для жінки. Але мати не сумнівалася, вона сказала, щоб лікарі робили усе, що буде краще для немовляти.

Незабаром після цього маленький Деклан з’явився на світ.

Каріса запитала, скільки важить її син, і почула у відповідь: «3.400». Ці слова і перший крик сина були останніми, що жінка почула в житті. Незабаром після цього вона померла.

Вес зізнався, що боїться того моменту, коли син запитає, де його мама, що з нею сталося. Він лише сподівається, що син не винитиме себе і завжди пам’ятатиме лише те, що мама любила його більше життя.

«Бережіть тих, кого любите»,– із сльозами каже чоловік. Маленький Деклан завжди оточений ріднею, а тато намагається проводити з ним якомога більше часу.

Одного разу він покаже синові це фото – щаслива мама, що обіймає свій живіт, відправляючись у лікарню. Хлопчик ніколи не побачить свою маму, але її повний любові погляд супроводжуватиме його все життя.

Материнська любов – велике почуття, здатне перемогти навіть смерть.