Дитинча масайського жирафа із заповідника Сафарі-захід

В американському заповіднику дикої природи Сафарі-захід, що в Каліфорнії, народилося дитинча масайського жирафа.

Довгов’язе, майже двометрове дитинча назвали Феніксом. За словами обслуговуючого персоналу, Фенікс – ніжна, грайлива і дуже активна істота!

Масайский жираф, або жираф Кіліманджаро – один із дев’яти підвидів жирафів, що мешкають у Південній Кенії і Танзанії. Жирафів ділять на підвиди виходячи з їх малюнка і місць природного розселення.

Масайський жираф – найбільший з підвидів і має найтемніше забарвлення. Самі жирафи – найвищі наземні ссавці, що живуть на нашій планеті.

У дикій природі їх чисельність складає близько 40 тисяч тварин, що робить масайського жирафа одним з найчисленніших серед дев’яти підвидів.

В Англії народилося дитинча жирафа Ротшильда

Малюк з’явився на світ у загальній вольєрі, де окрім декількох жирафів також містяться зебри, тому постежити за його першими кроками змогли як представники преси, так і відвідувачі зоопарку.

Не дивлячись на те, що малюкові лише кілька годин від народження, його зріст вже сягає 180 сантиметрів. Поки дитинча ще невпевнено стоїть на своїх довгих тонких ногах, проте це лише справа часу.

Життя новонародженого почалося з падіння з двометрової висоти. Річ у тім, що жирафи народжують стоячи. На щастя, малюк при падінні не постраждав, а далі про нього потурбувалася його мама – самиця на прізвисько Бекі.

Незважаючи на падіння, малюк тут же спробував встати на ноги і на загальний подив у нього це вийшло. Простоявши на тоненьких ніжках, що тремтіли від перенапруження, кілька хвилин, дитинча зробило свій перший крок. Весь цей час Бека була біля нього, намагаючись підтримати, якщо в того раптом підкосяться ноги. Минуло лише кілька хвилин, і новонароджений відчув себе набагато впевненіше, після чого почав з цікавістю оглядати світ, що оточував його!

Через певний час до Бекі і її новонародженого малюка почали підходити інші жирафи. Кожен з них вважав своїм обов’язком доторкнутися до дитинчати. Зі сторони здавалося, ніби всі вони прийшли привітати новонародженого, хоча можливо так і було!

“У порівнянні з Бекою дитинча виглядає зовсім крихітним. Зріст самиці сягає майже 6 метрів. Ветеринари оглянули маля, у результаті виявили, що новонароджений абсолютно здоровий, і ми всі дуже раді цьому”, – розповідає один із співробітників зоопарку.