Дитинча жирафа з Віпснейдського зоопарку

Віпснейдський зоопарк Лондонського зоологічного товариства радий представити ще одне дитинча сітчастого жирафа.

Щасливими батьками новонародженої дівчинки, чий зріст при народженні склав 1,83 метра, стали самиця Савана і самець Уно. На даний момент у лондонському зоопарку живе вже шість сітчастих жирафів.

За словами доглядачів, вони прибули саме вчасно, встигнувши побачити появу дитинчати, яке вже за годину встало на свої довгі незміцнілі ноги.

– З моменту появи на світ Савани пройшло вже рівно 12 років, – розповідає доглядач Кесі Тейлор. Вона теж народилася в нашому зоопарку, а тепер і в неї самої народилася дівчинка. Що може бути краще за такий перебіг подій?!

– Ми бачили як народилася Савана, тепер змогли побачити народження її третього дитинчати. Здається, це здорово! – радіє Кесі. Савана досвідчена і дуже дбайлива мати, яка доки не відходить від свого малятка і уважно стежить за кожним її кроком.

Цікаво, що характер у новонародженої самиці такий же спокійний і поступливий, як і в самої Савани, а от допитливість у неї від батька.

Поки мати і дитинча знаходяться в окремому приміщенні, але вже через пару тижнів їх переведуть ближче до інших членів стада. Як вже згадувалося раніше, Віпснейдський зоопарк відсвяткував переїзд своїх жирафів на нове місце проживання.

Для жирафів була споруджена простора територія з дуже затишними і теплими стайнями, а також зручним для відвідувачів оглядовим майданчиком. Як повідомляв сайт адміністрації, вони постаралися врахувати як усі потреби тварин, так і численних гостей парку.

Для Віпснейдського зоопарку поява нового дитинчати сітчастого жирафа є великою радістю і успіхом усієї численної команди, що займається збереженням такого рідкісного виду.

Через 20 хвилин після народження

Цей малюк з’явився на світ лише 12 хвилин тому, а вже упевнено стоїть на своїх тонких ніжках і навіть намагається робити свої перші кроки.

Новонароджений малюк жирафа, сфотографований через 20 хвилин після народження

Це дитинча сітчастого жирафа народилося в зоопарку Шайєн Маунтін, Колорадо-Спрінгс, США, і є 21-м дитинчам жирафа, що народилося в цьому зоопарку.

За словами доглядача вольєри, у його матері, 11-річної самиці сітчастого жирафа по кличці Мсічана пологи почалися рівно опівдні. Персонал зоопарку постарався швидше перевести самицю жирафа в заздалегідь підготовлене закрите приміщення, щоб тварина почувала себе комфортніше. Вже за годину на світ з’явився цей симпатичний малюк.

Щоденний моніторинг підтверджує, що з дитинчам і його матір’ю усе гаразд: дитинча міцніє з кожним днем і стає активнішим і допитливішим, що не може не радувати команду зоопарку.

Сітчасті жирафи є одними з дев’яти підвидів жирафів. Мешкають у лісистих місцевостях Північної і Східної Кенії, Південного Сомалі і Ефіопії. Плями на шкурі цього жирафа – унікальні: вони характерного темного кольору і многокутної форми. Між ними розташовані білі вузькі смужки, які і створюють враження сітки. Завдяки цьому характерному малюнку сітчасті жирафи і дістали цю назву. Забарвлення шкури жирафа неповторне та індивідуальне, його можна порівняти з відбитками пальців людини – у кожної тварини свій унікальний малюнок. Це найкрасивіші жирафи з усіх дев’яти існуючих підвидів. Молоді тварини світліші, ніж дорослі – зрілі тварини. Сітчастих жирафів ще називають сомалійськими жирафами.