Чи потрібен татко?

Історія про татка-стиліста нагадала й одночасно спростувала одну вкрай хибну думку, яка досі перебуває в головах багатьох людей, що присутність батька необхідна для виховання хлопчика, проте не обов’язкова у вихованні дівчинки. Хибність і небезпечність цієї думки може довести простим нагадуванням, що світ сьогодні (як і раніше, сподіваємось і в майбутньому) складається не тільки з жінок, але і з чоловіків, які відрізняються не тільки фізіологічно, але й психоемоційно.

А тепер подумайте, як дівчинці, майбутньому члену суспільства, а також, сподіваємось, жінці і матері, пізнавати її чоловічу частину (звісно ж у психоемоційному плані), не маючи доброго приклада для спостережень? Адже приклад (звісно добрий) має бути постійно перед очима, а не час від часу. Стосовно ж фізіології, багато проблем на цьому ґрунті у майбутньому стаються саме через те, що жінка погано розумілася на психоемоційному світі чоловіків, якщо вона взагалі знала про нього. Адже у світі існує не менш поширена хибна думка, що чоловіками стосовно жінок керує виключно фізіологія, а якісь романтичні почуття, вже не кажучи про любов на все життя. Це щось зі світу дешевих жіночих романів, які не мають жодного зв’язку з реальністю.

Проте, і любов, і романтичні почуття, які люди помилково сприймають за любов, і просто фізіологічний потяг – усе це має місце в житті, проте людина, яка знає про все це, має можливість вибору, на відміну від тих людей, які бачили перед собою лише спрощену картину світу.

А тепер стосовно доброго прикладу. Про всі ці аспекти дівчаткам і хлопчикам мають розповісти батьки (стосовно любові – був би бажаний наочний приклад), а не вулиця, глянсові журнали або відео-ролики зі всесвітньої мережі. Не треба віддавати просвіщення дітей у чужі, часто абсолютно незнайомі руки, адже пожинати плоди такого «виховання» в любому випадку доведеться передусім батькам.

Стосовно ж відсутності доброго прикладу. Якщо в родинному колі відбувається брак доброго прикладу, або, на жаль, його відсутність, тоді можливо доведеться такий приклад шукати на «стороні»: зокрема на тій самій вулиці, тобто в оточуючому світі: там, як не дивно, теж трапляються гідні приклади для наслідування. Також у пошуку доброго прикладу можуть допомогти і глянсові журнали, адже журнали є різними і можуть кардинально відрізнятися своїм змістом, це саме стосується і всесвітньої мережі, головне тут – шукати самім, а не віддавати в руки сліпого випадку. Як мовиться виховання ваших дітей знаходиться у ваших руках, і всі прогалини в їх вихованні доведеться пожинати передусім вам, батькам.

Сподіваємось, що ця інформація була корисною для вас.

Редакція сайту