Як правильно виховувати дітей

Сьогодні багато психологів та сайтів з виховання дітей впевнено стверджують, що вони знають як правильно виховати вашу дитину. При цьому вони дають досить толкові рекомендації, які мають скерувати батьків у вихованні.

Начебто все правильно і вірно, але такий підхід до виховання руйнує один незаперечний факт: часто ці рекомендації бувають неефективними, а то й безсилими відносно виховання певних дітей. Що тут не так, чому подібне відбувається?

Не дивлячись на корисність деяких порад (зауважмо далеко не всіх, адже диплом психолога – це ще не гарантія безпомилковості, про це також варто пам’ятати), у такому підході є суттєва помилка: він не враховує унікальність людської особистості. Те, що відомо кожній мамі, яка виховала двох та більше діточок, часто залишається тайною для відомих і “досвідчених” психологів. Тому універсальних методів виховання, які б підійшли абсолютно всім дітям, у принципі не може існувати… окрім одного. Ім’я цьому методу – любов.

Як це не банально звучить, саме батьківська любов є основним і найбільш дієвим засобом виховання дитини, адже коли ми дійсно (підкреслюємо, дійсно) любимо власну дитину – ми не можемо свідомо нашкодити їй.

Справа, як мовиться, залишилася за малим: навчитися дійсно любити своїх дітей, якщо, звісно, ви цього ще не зробили.

Сподіваємося, що цей сайт допоможе вам ще більше виявити любові до вашої родини.

З повагою, редакція сайту

А на додаток, стаття Тетяни Шішової про те, до чого може призвести брак любові до дітей.