Чубатий макак

Чубатий макак мешкає на кількох островах в Індонезії. Ця невелика тварина з довжиною тіла 45-57 см і вагою від 5 до 10 кг. Шерсть у нього темна, практично чорна, тільки на плечах є зовсім трохи світло-сірого волосся. Морда витягнута, позбавлена шерсті, шкіра на ній чорно-сіра. Хвіст зовсім короткий. Його довжина ледве перевищує 1 см. Свою назву чубатий макак дістав через добре виражену довгу чуприну (чуб) на голові.

Живиться фруктами, бруньками, листям, яйцями птахів, комахами і личинками.

Живуть чубаті макаки невеликими групами, кожну з яких очолює дорослий самець. Іноді зустрічаються зграї, до складу яких входить кілька самців, проте самок тут завжди значно більше.

Для спілкування між собою вони використовують цілий ряд звуків, ну і, звичайно, свою неперевершену міміку і різні жести. Як же без них!

Правда, демонстрація гострих іклів – не дуже добрий жест з боку будь-якого макака, навіть такого маленького, як чубатий. Це означає загрозу, попередження про швидке застосування сили.

Вагітність у цих мавп триває п’ять з половиною місяців. Годування дитинча триває рік, потім ще близько двох років воно знаходиться поряд з матір’ю, переймаючи в неї необхідні навички для життя.

Живуть чубаті макаки в середньому 20 років.

Наступний пост

Чубатий макак з Дублінського зоопарку

Дружне сімейство чубатих макак, що живуть у зоопарку Дубліна, зустріло поповнення у своїх рядах. Всього ... Читати далі