Вчинок справжньої матері

У вересні 2012 року 26-річна англійка Джема Холмс потрапила в серйозну аварію. На своєму мопеді вона на великій швидкості врізалася в машину. Від удару дівчину підкинуло вгору, після чого вона ударилася об ліхтарний стовп.

Джему негайно доставили в госпіталь, після чого їй довелося пройти через безліч операцій. Таких важких каліцтв не побажаєш навіть ворогові: серйозний струс мозку, перелом хребта і кінцівок. Лікарі не вірили, що вона виживе. Джема впала в кому.

Всупереч прогнозам медиків, дівчина через три місяці прийшла у свідомість, після чого лікарі виявили усередині неї, як вони виразилися, «чужорідне тіло». Здавалося, ніби в дівчині щось росло. Лікарі не вірили власним висновкам: Джема була на четвертому місяці вагітності! Але ні батька дитини, ні своїх батьків, ні навіть три останні роки свого життя дівчина не пам’ятала: серйозні ушкодження мозку викликали втрату пам’яті.

Лікарі поставили Джему перед вибором: аборт або пологи без будь-яких знеболюючих – організм дівчини не зміг би їх перенести. Усі були впевнені, що майбутня мама відмовиться від дитини, адже пологи при зламаній спині могли убити її.

«Мені сказали, що я можу зробити аборт, якщо захочу. Але я не могла я вже відчувала, як малюк росте всередині мене. Було дуже важко я за собою не могла доглядати. Ходити було страшенно боляче. Але я весь час думала, що ця дитина дана мені не просто так».

Усвідомивши всі майбутні труднощі і нестерпний біль, який їй доведеться перенести, Джема вирішила залишити дитину. «Я подумала, якщо вона вижила після цієї страшної аварії, значить, так тому і бути».

2 травня 2013 року лікарі за допомогою самих щадних медикаментів і знеболюючих провели кесарів переріз. Усі знегоди раптом забулися, коли Джема поглянула на свого новонародженого сина Рубена.

Після пологів молодій мамі довелося пройти ще через декілька операцій, але маленький Рубен щодня примушував її забувати про біль.

Навіть у такому скрутному становищі Джема вирішила піти на ризик, після чого врятувала цілих два життя. На таку самовідданість здатні лише справжні матері.