Забавний гібон

Декілька забавних фотографій вдалося зробити Ешлі Вінсенту в одному із зоопарків Таїланду. Головним героєм фото-сесії став однорічний гібон, який, знаходячись у чудовому настрої, з радістю позував перед публікою.

Більшу частину часу гібони вважають за краще проводити на гілках дерев, переміщаючись від дерева до дерева за допомогою своїх довгих передніх лап, проте цей малюк виявився не проти пройтися і по землі. Спостерігати за мавпочкою було дуже забавно, оскільки її довгі передні лапки внизу виявилися зайвими, і через це гібон виглядав дуже неповоротким.

“Я побачив цю мавпу в зоопарку Као-Кео, що в Таїланді. Забавний гібон спустився з дерева і, незграбно пробираючись крізь кущі, вийшов на галявину красуватися перед відвідувачами зоопарку. З мордочки мавпи не сходила посмішка, і він так незграбно управлявся зі своїми довжелезними передніми лапками, що незабаром посміхалися практично всі відвідувачі, які зібралися перед вольєрою з гібонами!”, – ділиться Ешлі Вінсент.

“Коли гібон вибрався на галявину, то він зірвав квітку і сунув собі до рота. Після цього він подивився на присутніх перед вольєрою людей і не кваплячись відправився далі. Усе це було надзвичайно!” – згадує Ешлі.

Новий мешканець Мюнхенського зоопарку

Блискучі очі новонародженого сріблястого гібона такі великі, що в них відбивається весь світ, який він пізнає з перших днів своєї появи на світ.

Малюк подорожує вольєрою мюнхенського зоопарку, міцно тримаючись за шерсть своєї матері, яка вправно переміщається з каната на канат, хапаючись за них своїми довгими кінцівками. Мати гібончика, 15-річна Пангранго обережно переносить свій пухнастий скарб, гордо демонструючи його всім відвідувачам німецького зоопарку.

Ці чудові фотографії розкривають ранні моменти життя сріблястого гібона. Малюк з’явився після семимісячної вагітності його матері і тепер радує своєю присутністю усіх відвідувачів зоопарку.

Гібони є безхвостими мавпами. Особливо впадає у вічі те, що їх передні кінцівки набагато довші, ніж задні. Така незвичайна будова дозволяє їм легко і швидко переміщатися з гілки на гілку на відстань до 10 метрів. У дикій природі сріблястих гібонів можна зустріти на індонезійському острові Ява. У неволі сріблясті гібони можуть доживати до 50-річного віку.