Дитинча білощокого гібона з Каліфорнії

Каліфорнійський Центр Гібонів представив дитинча північно білощокого гібона, що народився в них.

Гібони живуть великими сімейними групами, даючи відвідувачам можливість спостерігати за їх стосунками, ідентичними тим, які вони вибудовують у природних умовах. У білощоких чубатих гібонів є присутнім яскраво виражений статевий диморфізм: самки і самці відрізняються забарвленням шерсті.

Дитинчата цих гібонів при народженні забарвлені в ясно-бежевий тон, що допомагає їм зливатися із шерстю матері і ставати менш помітними для хижаків. У міру дорослішання гібони-самці темніють, і вже до першого року життя вся їх шерсть, за винятком білих щік і пучка шерсті на верхівці, стає чорною.

 

А от у самок колір шерсті змінюється кілька разів: до 6-8 років вони набувають ясно-бежевого забарвлення з явно вираженою чорною плямою на голові. Самки дещо дрібніші за самців. Білощокі чубаті гібони живуть міцними сім’ями, пари створюються на все життя.

Цей вид широко поширений у тропічних вічнозелених лісах Північного Лаосу і Північного В’єтнаму, де їх можна побачити на висоті 200-1650 метрів над рівнем моря. Гібони ведуть деревний спосіб життя. Основу їх раціону складають листя, фрукти і квітки рослин. Крім того, 10% раціону доводиться на дрібних тварин і комах, яких досить багато в кроні дерев.

Північні білощокі гібони – соціальні тварини, що живуть групами в основному по шість тварин. Активна діяльність доводиться на денний час доби, а в нічний час вони сплять, затишно розташувавшись на гілках дерев.

Білощокі гібони мають найширший спектр голосових сигналів серед інших видів гібонів. Голоси в самок і самців сильно відрізняються. Тривалість життя в дикій природі складає близько 25-28 років.

Малюк білощокого гібона

Нещодавно зоопарк Чикаго підтвердив, що в них народився малюк білощокого гібона чоловічої статі. І слід сказати, що цей хлопчик дуже забавний.

 

Маурін Лехі, куратор відділу приматів зоопарку, сказала: «Ми вирішили дати малюкові ім’я Саі, що означає слово «син» у бірманській мові». Саі став третьою дитиною мавпи по кличці Бурма і батька Карусо.

 

Маурін охоче ділиться своїми враженнями від малюка. Так, вона розповіла, що останні три місяці він виріс буквально на очах, і можна було спостерігати, як його шерсть темніє, у нього прорізаються зубки, а також те, як він стає все більш і більш самостійним. На даний момент він вже може відходити від матері на відстань витягнутої руки.

Попередній пост

Білощокий гібон з Перта

Дитинча рідкісного виду приматів – номаскусов, або білощоких гібонів, що мешкають у тропічних лісах В'єтнаму ... Читати далі