Орангутан Ватана і восьмимісячний синочок

Подивіться на ці дивовижні фотографії! Їх зробив звичайний відвідувач зоопарку Апенхол.

На фото ви бачите самку орангутана Ватану і восьмимісячного синочка Кавана.

Ватана – молода самка орангутана. Її виростили співробітники зоопарку в Антверпені. Пізніше, коли мавпочка підросла, вона переїхала в Апенхол. Її спеціально помістили у вольєру з іншими самками орангутана Сенді і Раджа, що вже відчули радість материнства. Це було зроблено для того, щоб Ватана навчилася доглядати за дитинчатами і згодом стала зразковою матусею.

Приблизно в цей же час у зоопарк Апенхола приїхав на «Постійне місце проживання» ще один орангутан – восьмирічний самець по кличці Амос. Ви б бачили їх першу зустріч! Це була любов з першого погляду. Амос раз у раз зачіпав Ватану, намагався жартувати і всіляко піддражнював молоду самку – усе як у людей!

При цьому Ватана також робила усе можливе, щоб сподобатися незнайомцеві. Вона розгойдувалася на гілках і закидала його сіном. Але і це ще не все! Трохи пізніше Ватана набрала повний рот води, гарненько прицілилася і облила Амоса від ніг до голови.

Завдяки своїм милим витівкам Ватані вдалося підкорити серце Амоса. У результаті в них народився чарівний малюк Каван, який, схоже, успадкував усі найяскравіші риси вдачі своїх мами і тата.

Товстий орангутан втратив після дієти більше 20 кг

Найтовстіша у Великобританії самка орангутана втратила чверть своєї ваги. Табі Ошайн важила трохи більше 100 кг, що більш ніж удвічі перевищувало її природну вагу. Після переходу на новий режим вона втратила за рік майже 20 кг.

14-літній мавпі Табі Ошайн заборонили цукерки, желе і зефір. Замість цього її перевели на здоровий раціон, що складається з фруктів і овочів. Ошайн прибула в “Мавпячий світ” у графстві Дорсет з Йоганнесбурга в Південній Африці, де її тримали як домашню тварину впродовж 13 років. Її сидячий спосіб життя був неприродним, тому вага мавпи сильно виросла. Після інтенсивної роботи з нею в центрі порятунку, Ошайн втратила чверть своєї ваги, і тепер живе разом з п’ятьма іншими орангутанами.

Ошайн прибула в центр порятунку з Південної Африки

“Дієта напрочуд добре допомогла Ошайн, – сказав директор центру порятунку Елісон Кронін. – Вона втратила чверть своєї ваги, і не помітно, щоб це було занадто важко для неї. У Ошайн був здоровий раціон: фрукти, овочі і нежирні білки так само, як і в інших наших орангутанів.

У поєднанні з тренуваннями в скелелазінні та іграми з молоддю в наших яслах для орангутанів, це принесло велику користь: вона стала набагато здоровіша і набагато активнішою. Ошайн вдалося схуднути більш ніж на 20 кілограмів”.