Дитинча орангутана із зоопарку Честера

У зоопарку Честера в пари суматранських орангутанів народилося дитинча – це дівчинка і їй дали ім’я Кесума, що в перекладі з індонезійської означає «Квітка».

Батьками Кесуми стали 30-річна самка на ім’я Ема і 30-річний самець з ім’ям Палух.

 

– Ема – досвідчена і дуже дбайлива мама. Кесума стала її п’ятим дитинчам, – відмітив куратор по ссавцях Тім Роулендс. – Між матір’ю і дочкою утворюється тісний взаємозв’язок, що не може не радувати всіх нас.

Суматранский орангутан – один з найрідкісніших орангутанів нашої планети. Мешкає виключно на острові Суматра в Індонезії, в основному в північній частині цього острова.

У зоопарку Тампи народилося двоє дитинчат орангутана

Зоопарк Лоурі в Тампі представив відразу двох дитинчат борнейського орангутана, які з’явилися на світ з різницею в два місяці. За словами адміністрації, ці малюки стали третім поколінням орангутанів, що народилися в їх зоопарку.

Матерями сталі самки Джозі і її дочка Хейдя. Джозі народила малюка Годжо, а в Хейді народилася дочка. Новонародженій дали ім’я «Топі». Матері і їх діти здорові і прекрасно себе почувають.

– Це перше потомство в Хейді і вона прекрасно справляється з роллю матері, – відмічає доглядач за приматами Анжела Белчер. – Нам дуже пощастило, що спочатку народила її матір Джозі, оскільки дочка могла спостерігати за поведінкою матері і набиратися досвіду з догляду за новонародженим.

– Спочатку після появи на світ малятка Топі Хейда мала невеликі труднощі, але через якийсь час у неї усе налагодилося. Джозі намагається підтримувати свою старшу дочку, передаючи їй свої навички виховання. Крім того, 30-річна самка є прекрасним зразком для наслідування.

 

Зараз малятко Топі живиться виключно молоком своєї матері, тільки через кілька місяців вона поступово отримуватиме тверду їжу. Дитинчата орангутанів залишаються зі своїми матерями майже до 6-8 років. У цих приматів дуже тісні сімейні узи.

Борнейський орангутан, або орангутан Калімантану – один з двох нині існуючих видів орангутанів, який мешкає у вологих лісах острова Борнео. Суматранський орангутан – найбільш споріднений вид.