Дитинчаті орангутана з Атланти виповнився рік

Цьому милому дитинчаті суматранського орангутана із зоопарку Атланти виповнився рівно рік! З появою на світ, він став головною пам’яткою парку дикої природи.

У маленького орангутана на ім’я Понго досить непроста доля. Його матері Блейз через важкі пологи був проведений кесарів переріз, тому він виховувався командою, що складалася з ветеринарів і волонтерів, тоді як Блейз відновлювалася після операції.

Люди поводилися з дитинчам так, як поводилася б його мати – повністю імітуючи її звуки, жести і рухи. Крім того, крихітку необхідно було не лише годувати кожні три години, з ним також необхідно було займатися розумовими і фізичними вправами, необхідними для його повноцінного розвитку. Вночі малюк спав разом із своєю улюбленою плюшевою іграшкою, яка на якийсь час йому замінила матір.

 

А через декілька тижнів Понго і його мати Блейз вже були разом. Найзворушливішим був момент, коли Блейз ніжно узявши малюка за руку, притягнула його до себе. За словами співробітників парку, вони ніколи не забудуть цієї миті.

З тієї пори маленький Понго нарешті став жити разом з матір’ю, яка стала трепетно доглядати за ним, проявляючи найкращі материнські якості. Обидва орангутана тепер по-справжньому щасливі і весь свій час вони проводять разом.

Дитинча орангутана з Paignton Zoo

В англійському зоопарку Paignton Zoo, розташованому в курортному місті Пейнтон, у 18-річної самки орангутана на ім’я Малі народилося дитинча. Стать малюка доки не встановлена, оскільки в співробітників не було можливості оглянути новонародженого, і мати з ним ні на хвилинку не розстається.

Проте їм все-таки вдалося розглянути дитинча з невеликої відстані, і на 99% вони упевнені, що це дівчинка. – Малі і дитинча почувають себе добре. Для них створені прекрасні умови для спокійного і комфортного життя, – розповідає представник зоопарку Філ Кноулінг. – Ми сподіваємося, що відвідувачі зможуть побачити їх через пару місяців, коли малятко трохи підросте.