Дитинча горили із зоопарку Белфаста

Північно-ірландський зоопарк Белфаста радий вітати дитинча західної рівнинної горили, що народилося в них уперше за 16 років.

 

Батьками стали самка по кличці Кванза і самець Гугас. Після проведеного інтернет-голосування малюкові дали ім’я Баако, що означає «первісток». Маленька горила і його мати почувають себе добре. Пару тижнів тому вони були переведені в загальну вольєру до своїх родичів.

 

Західні рівнинні горили мешкають у лісистих і болотистих місцевостях центрально-західної частини Африки.

У зоопарку Сан-Дієго народилося дитинча горили

Це миле дитинча горили, що народилося в зоопарку Сан-Дієго, за допомогою кесаревого перерізу, стало першою горилою, що з’явилася на світ подібним чином у цьому парку дикої природи.

Коли в його матері, 18-річної самки горили по кличці Імані, під час пологів виникли проблеми, медики прийняли рішення провести термінову операцію, щоб не допустити загибелі дитинчати. За словами ветеринарів, дитинча повністю доношене і активне, а його мати після операції відновлюється в себе у вольєрі.

– У той момент ми прийняли правильне рішення. Не можна було зволікати ні хвилини, оскільки життя маленького дитинчати знаходилося під загрозою, – розповідає заступник директора ветеринарної служби зоопарку Надин Ламберскі. Також пані Ламберскі відмітила, що це були перші пологи в Імані.

Новонароджена горила народилася з вагою 2 кг. За словами медиків, вона вже проявляє незвичайну силу, щосили брикає, кричить і самостійно піднімає голову, демонструючи оточенню свою чарівну шапочку.

Варто зауважити, що операцію проводили не лише ветеринари зоопарку, але і два «людські» лікарі: фахівець із здоров’я новонароджених і анестезіолог. Фахівці відмічають, що навіть в умовах неволі подібні операції проводяться украй рідко.