Близнюки горили із зоопарку Бюргерса

Двадцятирічна самка горили Н’Галя, що живе в зоопарку Бюргерса, Нідерланди, зробила всім справжній сюрприз – вона подарувала життя двом чарівним близнюкам! Доглядачі зоопарку знали, що Н’Галя була вагітна, але тут – такий поворот!

– У самки горили, як правило, народжується одне дитинча, – розповідає доглядач вольєри. – Двійнята з’являються значно рідше, ніж у людей. – Прийшовши уранці на роботу, я побачив, що Н’Галя народила дитинча – вона якраз доглядала за ним, але тут несподівано вона потягнулася до солом’яної підстилки і дістала звідти ще одного малюка.

– Я не повірив власним очам! От це був справжній сюрприз! Близнюки в горил народжуються один або два рази на десять років, а в зоопарках і того рідше. Нашому зоопарку дуже пощастило, що саме в нас народилися двійнята горил, – ділиться доглядач.

 

Новонароджені дитинчата горил дуже малі і безпорадні та потребують постійного догляду своєї матері. Н’Галя прекрасна і досвідчена мати – у неї вже троє дитинчат, яких вона вигодувала і виростила з усією материнською відповідальністю.

Батьком двійнят став 23-річний самець горили по кличці Бауї, але він не братиме особливої участі у вихованні своїх дітей – така вже природа горил-батьків.

Дитинча горили із зоопарку Північної Кароліни

Крихітне дитинча горили так стомилося, що заснуло прямо на ходу, ніжно обхопивши міцну руку своєї величезної матері. У цей момент малюк дуже сильно нагадує спляче людське немовля.

Цей момент був спійманий фотографом у зоологічному парку Північної Кароліни, США. Маленьку горилу звати Бомаса, він живе в одній вольєрі зі своєю матір’ю Джамані. Дитинча – бажана дитина для 12-річної молодої матері Джамані. Його ім’я в перекладі із суахілі означає «друг».

– Це досить активний і здоровий хлопчик. – Бомаса народився здоровим, – розповідає представник зоопарку, – у нього чудовий апетит і веселий характер. А Джамані прекрасна мати, яка дбайливо доглядає за своїм синочком.