Дивовижна світлина

Світлина Роко Морабіто, зроблена в 1967 році, досить відома. На ній зафіксовано двох електриків на ім’я Рендал Чемпіон і Джей Ди Томпсон у той момент, коли обидва висять на стовпі електропередач. Багато хто від побаченого сміється, дехто обурюється чи ніяковіє, але далеко не всім відома історія, що криється за цим.

Того дня ніщо не провіщало біди, проводилися планові профілактичні роботи, як раптом Рендал доторкнувся до одного з високовольтних дротів. Розряд напругою більше ніж 4000 вольт пройшов через його тіло, зупинивши серце. Слід зазначити, що це смертельна напруга для людського організму, так під час страти на електричному стільці використовується напруга лише в 2700 вольт.

Непритомний Рендал повиснув на пасках-безпеки, а його напарник Джей Ді чимдуж почав робити йому штучне дихання. Саме цей момент зафіксував фотограф. Джей не припинив робити штучне дихання, доки не переконався, що в його напарника з’явився слабкий пульс. Після цього він відчепив Рендала від паска-безпеки та обережно спустив на землю.

До прибуття рятувальників Рендал вже отямився. Невдовзі він повністю видужав. А на згадку цієї події залишалася ця дивовижна світлина