Дитинчата котячого лемура з сафарі-парку Воберна

У сафарі-парку Воберна, що у Великобританії, народилися відразу три дитинчата котячого лемура. Малюки зараз ще міцно тримаються за своїх матерів Коко і Крініді, і найближчий час подорожуватимуть вольєрою разом з ними.

– Коко і Крініді – чудові, дбайливі матері, – відмічає один з доглядачів. – Крініді, в якої народилося відразу двоє малюків, стала матір’ю уперше, але, незважаючи на це, вона прекрасно справляється зі своїми обов’язками.

Усі котячі лемури із сафарі-парку Воберна живуть у прекрасній відкритій вольєрі, що дозволяє відвідувачам споглядати тварин в усій красі, тим більше, що матері охоче демонструють своє потомство, розсаджуючись на найвидніших місцях.

Особливо в уранішні, прохолодні години всі лемури затишно розташовуються під першими променями теплого весняного сонечка. – Саме в цей час наші лемури активно приймають сонячні ванни і насолоджуються життям, – каже доглядач.

Котячі лемури, або кільцехвості лемури – примати з родини лемурових, батьківщиною яких, як і всіх інших лемурів, є острів Мадагаскар. Цей вид є одним з найгучніших серед усіх мавп.

Котячий лемур – один з найкрасивіших лемурів. Його гордістю є чорно-білий смугастий хвіст, довжина якого сягає від 55 до 62 сантиметрів. Цей хвіст є засобом комунікації між родичами, а також для підтримки балансу при стрибках і лазінні по високих деревах.

Живляться ці примати в основному різними фруктами, листям, квітами, трав’янистими рослинами, комахами і навіть кактусами.

У Великобританії народилася парочка котячих лемурів

Популярний в Європі британський сафарі-парк Лонгліт представив відразу двох дитинчат котячого лемура. Близнюки, яким доки не придумали імен, вже активно пустують просто неба, насолоджуючись теплим весняним сонечком. Батьками цих малюків стали самка по кличці Хасіна і самець Жюльєн.

– Хасіна дуже спокійна і поступлива мати, вона уважно стежить за своїми дитинчатами, оберігаючи їх від всіляких неприємностей, – розповідає доглядач парку Беверлі Еванс. – У Хасіни це вже третє потомство, так що вона вже досвідчена мати.

Усі лемури сафарі-парку Лонгліт вранці обов’язково приймають сонячні ванни. – Вони сідають на траву, обертаючись мордочкою і животом до сонця. Це виглядає так, немов вони засмагають! – каже Беверлі. – Коли уранці стоїть прохолодна погода, вони збираються в невеликі групи і тісно туляться один до одного.

– Біля Хасіни та її малюків часто збираються цікаві родичі, які виявляють велику цікавість до підростаючого покоління. Насправді, котячі лемури дуже цікаві і товариські примати – вони завжди тримаються разом, але іноді між ними виникають невеликі розбіжності і сварки.