Сірі мишачі лемури

У центрі Лемурів з’явилися на світ дитинчата сірого мишачого лемура. Матір’ю крихітних малюків стала самка по кличці Сан.

При народженні крихітки були не більші за один дюйм від носа до хвоста (близько 2,5 см), а важили лише біля 5 грам. Дитинчат назвали Філберт – це хлопчик і Скапенон – дівчинка. Вони вже помітно підросли: самка важить близько 44 г, а самець – близько 46 грам. Філберт має жвавіший і навіть дещо авантюрний характер, а Скапенон – спокійніша і розсудливіша.

Сірий мишачий лемур – примати, які належать до сімейства карликових лемурів і вважаються одними з найменш численних, але найбільших серед мишачих лемурів. Дорослі тварини можуть досягати до 7,5 см у довжину і важити – близько 67-90 грам.

Сірі мишачі лемури родом з Мадагаскару, де ведуть активний деревний нічний спосіб життя, власне як і всі мишачі лемури. Пошук їжі ведуть поодинці, а на час відпочинку збираються в невеликі групи. Сплять у дуплах дерев. Під час посухи і в зимовий період впадають у сплячку, що для приматів не є характерним.

Їх можна зустріти в західних і північних частинах Мадагаскару. Живляться сірі мишачі лемури плодами дерев, квітами, комахами і нектаром.

Розмножуються сірі мишачі лемури посезонно, партнери визначають один одного по голосу. Вагітність у самок триває 60 днів, після чого на світ з’являється 1-2 дитинчата (зазвичай – 2). Коли малюкам виповнюється два місяці, вони стають цілком самостійними.

Центр Лемурів підводить підсумки

Центр Лемурів в американському місті Дарем, штат Північна Кароліна виставив світлини малюків лемурів, які народилися в центрі останнім часом:

Попередній пост

Дитинча сірого бамбукового лемура

Крихітне новонароджене дитинча сірого бамбукового лемура чіпляється за спину свого старшого ... Читати далі