Стати «Доном Річі»

Люди полюбляють слухати, читати історії, подібні до історії Дона Річі, бо вони є живим свідоцтвом того, що в оточуючому нас світі, попри його жорстокість, бруд і обман, ще існують чисті та світлі люди, яким небайдужі проблеми та негаразди ближніх. А подобаються ці історії часто через те, що на місце людей, які отримали допомогу від небайдужих незнайомців, ми ставимо самих себе. Адже так чудово, щоб всі наші проблеми та негаразди хтось вирішить одним «махом», раптом, в одну мить! І якщо політики в черговий раз не вирішують цих проблем та негараздів, бо не мають можливості (бажання) зробити це, то чому б не опинитися поруч з нами такому «Дону», а краще декільком, щоби нам допомогти!

Проте знайдеться значно менше бажаючих, що готові взяти приклад з Дона та почати допомагати ближнім з вирішенням їх, хай і не смертельно небезпечних проблем.

– Навіщо нам проблеми інших? У нас своїх проблем більш ніж достатньо! – більш за все, це буде типова реакція більшості наших співвітчизників. Співвітчизників, які так полюбляють нарікати на життя, сусідів, владу, країну і т. д. і т.п. у тому, що вони байдужі, що усім немає жодного діла до їхніх проблем… Тим усім, які насправді є віддзеркаленням цих самих співвітчизників, які так полюбляють на це нарікати.

Може годі нарікати, марно чекати на небайдужих рятівників, а краще самим починати ставати цими рятівниками, отакими «Донами Річі», щоб розірвати порочне коло байдужості до проблем ближніх, що дійсно є справжньою епідемією України?

Може, розпочавши з малого, зможемо разом подолати проблеми і національного масштабу? Хтозна, адже коли Дон Річі врятував першу людину від скоєння самогубства, навряд чи він здогадувався, що таких людей буде більше 400.

Сподіваємось, що ця інформація буде корисною для вас.

З любов’ю, редакція сайту