Мільйонер мимоволі

Хочете стати мільйонером не докладаючи значних зусиль? Напевно багато людей відповіли б на це запитання ствердно. Проте американець Крейг Коулі (на фото) стосовно цього зовсім іншої думки…

Сам він провів 39 років у в’язниці за подвійне вбивство і був помилуваний губернатором Каліфорнії в 2017 році, оскільки ДНК-аналіз, недоступний на момент вбивств, підтвердив його невинність.

Як повідомляє ABC News, влада країни і Коулі досягла позасудової угоди про виплату йому компенсації в $21 млн.

У 1978 році були убиті його колишня дівчина Ронда Вікт і її 4-річний син. Коулі визнали винним і засудили до пожиттєвого ув’язнення, але весь цей час він наполягав на своїй непричетності до злочину.

Згодом один з детективів поліції знову підняв справу про подвійне вбивство і знайшов безліч неточностей, включаючи відсутність ДНК Коулі на доказах і наявність ДНК інших людей. Також вдалося спростувати заяви свідків, які нібито бачили Коулі на місці злочину.

У заяві влади Каліфорнії підкреслюється, що жодна сума грошей не виправить здійснену в минулому помилку. Але штат вважає необхідним улагодити фінансову суперечку без суду, оскільки витрати були б астрономічними і в цілому для влади було б неправильним позиватися до Коулі з приводу компенсації.

Це вже друга виплата, яку отримає засуджений за злочин, якого він не скоював: після помилування Коулі отримав $2 млн. На момент звільнення йому було 70 років.