Горіхові сіфаки з центру лемурів Дьюка

Центр лемурів Дьюка (США) представив двох дитинчат горіхової сіфаки. Дві самочки, яким дали імена Гертруда та Елеонора, прекрасно розвиваються і почувають себе добре, повідомляє сайт зоопарку.

Втім Елеонора народилася дещо більше за Гертруду, але як стверджують фахівці, остання швидко наздожене цю різницю, оскільки апетит в обох прекрасний. Обидва дитинчата зараз починають знайомитися з іншими членами великої сім’ї.

Горіхові сіфаки – лемури середнього розміру, які, як і всі лемури, мешкають на острові Мадагаскар. Вони є ендеміками цього великого (четвертого за величиною) острова у світі. Оскільки інші види приматів так ніколи і не змогли добратися до Мадагаскару, сіфаки опинилися поза конкуренцією, поширилися по всьому острову, де почувають себе повними хазяями до сьогоднішнього дня.

Горіхова сіфака відноситься до одного з найдивовижніших видів лемурів. Її довгі лапи з чіпкими пальцями дозволяють їй перестрибувати з гілки на гілку на відстані більше 12 метрів. Живиться сіфака фруктами, корою, молодим листям. Раціон горіхових сіфак не такий мізерний, як може здатися на перший погляд, він включає близько 98 різноманітних рослин.

Американський Центр лемурів, розташований при Університеті Дьюка в Даремі, Північна Кароліна займає площу близько 34 га. Цей найбільший заклад у світі, де розводять цих приматів. На сьогодні в цьому центрі перебуває більше 30 тварин.

Центр лемурів Дьюка представив дитинча сіфаки

Північноамериканський центр лемурів Дьюка, що розташований у місті Дарем, Північна Кароліна, днями представив нове дитинча горіхової сіфаки.

Малятко, якому дали ім’я Люпіціна, почуває себе добре і прекрасно розвивається. Її батьками стали самка по кличці Евфімія і самець Люціус Верус. Окрім батьків за маленькою Люпіціної наглядає і її дядько Трекс.

Сіфаки відносяться до високо-соціальних тварин, що живуть у групах від трьох до десяти осіб. Слід зауважити, що в сімейних групах самки займають лідируюче становище, тому вибір партнера і смачної їжі завжди залишається за ними.