Фригідність у жінки в сім’ї. Як зберегти щасливу сім’ю?

Жіноча фригідність. Причини фригідності

Фригідність у жінки (статева холодність) у сім’ї – головне порушення сексуальної функції жінки. Учені і лікарі, досліджуючи цю проблему в жінок, давно зробили висновки, що для того, щоб говорити про жіночу фригідність, необхідно знати причини фригідності. Насправді, багато жінок у сім’ї не можуть відчувати оргазму, піку задоволення в сексуальних стосунках, проте від цього вони зовсім не страждають.

Про фригідність у жінки можна судити лише в тому випадку, якщо є присутньою гармонія в психологічному взаєморозумінні з чоловіком у сім’ї, але, при цьому, у жінки немає до нього сексуального потягу. Тим більше, якщо фригідною жінка була і раніше, тобто ніколи не відчувала сексуального задоволення. Такі жінки, у більшості своїй, говорять, що секс у шлюбі приносить їм тільки страждання: психологічні і фізичні.

Багато чоловіків вважають, що жіночу фригідність можна визначити на вигляд. Це невірна заява, оскільки часто дуже жіночні, привабливі жінки виявляються фригідними. І як показують дослідження, у таких жінок, як правило, чоловіки мають усі риси хорошого чоловіка, діти слухняні і виховані і цілком щаслива сім’я.

Різновиди жіночої фригідності

Причин статевої холодності жінки досить багато. Лікарі виявили первинну і вторинну фригідність. Первинна жіноча фригідність – це коли упродовж усього життя з моменту статевого дозрівання був відсутній статевий потяг, не було бажання відчувати статеву близькість, були відсутні еротичні сновидіння. Причинами первинної фригідності є затримки статевого розвитку з дитинства, або психологічними травмами через конфлікти в сім’ї між батьками.

Вторинна фригідність у жінки може проявлятися через велике навантаження на роботі, через конфлікти в сім’ї. Погані стосунки з чоловіком також призводять до відсутності лібідо в жінки. Для того, щоб жіноча сексуальність проявлялася нормально, їй потрібна увага і розуміння з боку чоловіка в сім’ї, тому чоловікові треба проявляти любов до дружини. Адже статевий потяг може бути і за відсутності оргазму в жінки. Жінка відчуватиме статеве задоволення навіть за відсутності оргазму, якщо поряд з нею кохана і любляча людина, з якою вона перебуває в духовній гармонії.

Жіноча статева холодність – загроза сімейному щастю

Є чоловіки, які прояви жіночої фригідності розцінюють як свою неповноцінність. І це може стати причиною конфліктів і взаємних докорів, які лише посилюють взаємну відчуженість. І якщо в жінки до цього був сексуальний потяг, який міг розвинутися при чуйному і дбайливому ставленні чоловіка, то на тлі частих сімейних сварок він гаситься. Подібні конфлікти в сім’ї стають причиною відсутності статевого потягу в жінки. Тобто чоловік, що звинувачує дружину в статевій холодності, стає причиною неврозу в жінки. А невроз, у свою чергу, призводить жінку до фригідності.

При цьому, виходячи заміж, жінки не орієнтуються тільки на сексуальні здібності майбутнього чоловіка. Жінці потрібен хороший батько для її дітей, зразковий сім’янин, дбайлива людина, а не просто чоловік, який проявляє любов тільки в ліжку, та при цьому ще постійно каже дружині про її фригідність.

Через підвищену тривогу за свою статеву функцію, чоловіки часто пред’являють до себе занадто високі вимоги, намагаючись щоб то не було виявити свою “чоловічу силу”. І це дуже часто заважає нормальній статевій близькості, перешкоджає сексуальній розрядці в жінки і, зрештою, призводить до зниження лібідо в жінки.

Вплив жіночої фригідності на чоловіків

Більшість жінок вимагають сексуального задоволення. Ще декілька десятків років тому це питання не було таким гострим. Причому для деяких обов’язкове досягнення оргазму стало своєрідною ознакою сімейного щастя. І обумовлено це емансипацією жінки в усіх аспектах життя, включаючи і статеву. Звичайно, фригідною жінка бути не повинна. Їй необхідно відчувати оргазм. Проте, занадто часті і відверті претензії жінок до чоловіків можуть викликати статеві розлади в самих чоловіків.

Щоб уникнути жіночої фригідності і статевих розладів у чоловіків, у сім’ї потрібна певна частота статевих контактів, якою вони повинні усвідомлено регулювати. Можливо, у деяких випадках доведеться для цього поступитися, а не слідувати тільки своїм бажанням. Наприклад, якщо в дружини немає бажання, чоловік не наполягає на інтимних стосунках, а тим більше, при менструації, оскільки це порушує прості гігієнічні норми.

Що криється за відсутністю лібідо в жінки?

На початку свого сексуального життя жінка шукає, у першу чергу, більше ніжності, ласок і поцілунків, а не бажання відчути оргазм. Дуже часто воно може з’явиться тільки після пологів. Деякі молоді чоловіки вважають ласки для своїх дружин зайвими і не приймають їх, вважаючи, що даруючи ласки і ніжність дружині – вони підривають свій чоловічий авторитет як голови сім’ї. Сучасна жінка потребує ласки і трепетного ставлення до себе. І якщо вона це отримує, то обов’язково відповість взаємністю коханому. І питання про жіночу фригідність ніколи вас не потурбує.

Також велику роль виконують ласки і погладжування чоловіка після контакту і це має стати, свого роду, сімейним обов’язком чоловіка. Ці ласки повинні нести в собі заспокійливу дію. Збудження в жінок зменшується поступово і чоловік припускається грубої помилки, якщо після акту не подякує дружині, а відразу обернеться на бік і засне. І образа жінки в таких випадках цілком виправдана.

Низький рівень сексуальної освіченості – головна причина статевих розладів чоловіків і фригідності в жінок. Якщо у взаєминах подружжя є присутнім взаєморозуміння і сексуальна освіченість на високому рівні, то дисгармонії не буде. Чоловік і дружина самі визначать оптимальне рішення для отримання задоволення від інтимних стосунків, адже це дуже важливо для щастя в шлюбі. І основну роль тут гратиме взаєморозуміння на психологічному рівні.

Автор: Костянтин Леонов