Чому жінки йдуть від чоловіків?

Чому дружини подають на розлучення?

Причини, чому жінки йдуть від чоловіків, досить різноманітні. “Всезнаюча” статистика стверджує, що в 70% випадків ініціаторами розлучень у сім’ях є саме жінка в сім’ї.

Виходить, чоловіки частіше зраджують дружинам з різних причин, також чоловіки частіше заводять коханок. Жінки і зраджують рідше і коханців заводять рідше. Але ось йдуть від чоловіків жінки в 2,3 рази частіше. А причина цього криється в тому, що в психології привабливу жінку часто називають персиком, а сильного чоловіка – міцним горішком.

Так от, жінка (персик) податлива за природою. Вона, дійсно, схожа на персик, м’яка, а усередині – тверда кісточка. Чоловік, який є міцним горішком, може впливати на персик і виліпити з нього те, що треба йому. Розумні представники сильної статі так і роблять, і створюється щаслива сім’я.

А чоловіки менш мудрі, діють грубо і напролом. Вони продавлюють жінку (м’якуш персика) і зустрічаються з кісточкою. І тут, як мовиться, знайшла коса на камінь. Жінка здатна на багато що, багато що терпіти, підлаштовуватися. Але не потрібно зловживати, вона дійде до крайньої межи, за яку відступати далі не буде. І тоді вже питання про розлучення в сім’ї постане, що називається, ребром.

Чому жінки розлучаються?

Причин, чому жінки розлучаються зі своїми чоловіками, багато. Про усі не розповіси. Більше того, деякі причини помилкові і можуть приховувати за собою істинні причини розлучення в сім’ї.

1) Жінка виросла розпещеною дитиною в сім’ї і не підготовлена для сімейного життя. Почну з критики деяких представниць прекрасної половини людства. Не завжди жінка йде від чоловіка, бо він такий-сякий, негідник, баболюб, алкаш і т. ін. Далі можете продовжити самі. Чоловік може бути і непоганим сім’янином.

Дівчина може бути просто непідготовлена для сімейного життя. Раніше, ще 100 років тому, таких проблем майже не було. З дитинства з хлопчиків виховувалися справжні чоловіки, а з дівчаток – справжні жінки. Ним з дитинства були прищеплені певні навички і лінії поведінка в сім’ї, яка входила в їх звички і неухильно ними виконувалися в дорослому житті.

У нинішній час батьки не готують ні хлопчиків, ні дівчаток до сімейного життя. Виходить, ні її не навчили, ні його не навчили. Доводиться усе на власному досвіді освоювати. А досвід, як відомо – важкий. У когось виходить, а в когось – ні. Поки ми говоримо про жінку. Так от, молода дівчина 18-20 років марить неземними романтичними стосунками, з тривалістю “на все життя” ну, або біля того. У житті виявляється усе по-іншому, і вона втікає від сімейного життя назад до батьків.

2) Чоловік виріс розпещеною дитиною і виявився непідготовлений для сімейного життя. Так само, як і в першому пункті, тільки це відноситься вже до молодих чоловіків. Природно, дівчина, молода жінка піде від цього чоловіка.

На жаль, багато молодих людей (і юнаки і дівчата) недооцінюють складність самостійного сімейного життя. Створивши сім’ю, незабаром стає зрозуміло, що життя в сім’ї – це не прогулянка по життю не “без” чого, це робота, справжнісінька. Звичайно, у сімейному житті є місце для романтики і пригод. Але для цього теж постаратися потрібно. До половини розлучень доводиться на перший рік шлюбу. Ще третина – на другий і третій рік спільного життя.

Звичайно, причина “непідготовленості” до сімейного життя, через яку жінки йдуть від чоловіків, – це проблема молодих сімей. У сім’ях, що проіснували більше п’яти років, подружжя навчилося виконувати свої обов’язки в сім’ї, принаймні. І там причини відходу жінок будуть інші.

3) Проблема алкоголізму в сім’ї – це одна з поширених причин чому жінки йдуть від чоловіків. На початковому етапі жінка може миритися з цим, або навіть намагатися боротися. Але коли вона вже не знає, як позбавитися від пияцтва в сім’ї, вона перемагає пияцтво, розлучившись з чоловіком-алкоголіком.

4) Коли чоловік живе на дві сім’ї. Чоловіки рідко йдуть до коханок, вважаючи за краще жити “тут і там”. Особливо часто таке буває в чоловіків, які по роботі надовго від’їжджають у відрядження. Жінка, дізнавшись про існування другої сім’ї, може піти від чоловіка.

5) Небажання чоловіка мати дітей. Але для жінки діти – це частина життя. Тільки жінок природа нагородила цією унікальною можливістю – народжувати дітей. І майже усі вони бажають цього. Хоча деякі не бажають і про це ми говорили в статті “Чому жінки не хочуть дітей”. Так от, якщо чоловік не хоче дітей, жінка шукатиме собі того, хто хоче. Тут усе просто.

6) Чоловік перестав виконувати свої обов’язки. Багато хто подумає, що йдеться про “подружні обов’язки”. Але вони помиляться. Ми маємо на увазі роль чоловіка в сім’ї і роль батька у вихованні дітей. Якщо усе в сім’ї жінка тягне на собі і дітьми доводиться займатися їй, то чоловік стає для неї ще одним тягарем. Вона шукає спосіб позбутися зайвих труднощів. І знаходить, позбавляючись чоловіка-тягаря.

7) Чоловік став дуже грубим і цинічним по відношенню до неї. Колишня любов і романтика зникли. Зате на зміну їм прийшли нескінченні причіпки, зауваження, необґрунтовані вимоги. Вони стають причинами сімейних конфліктів. Ситуація ще більше посилюється, якщо чоловік неодноразово піднімав руку на жінку. Жінка терпить-терпить певний час, але коли терпіння закінчується, показує усю свою внутрішню жорсткість, йдучи від чоловіка.

8) Чоловік – альфонс, не працює і живе на утриманні жінки. Так, і такі “кадри” попадаються деяким жінкам. Але, природно, вони чекають іншого ідеалу. В ідеалі, щоб усе було навпаки. І, звичайно, жінка піде від такого утриманця.

9) Чоловік став “чужою людиною” і жінка вирішує піти від нього. З роками буває, що сімейне щастя йде з сім’ї. Навіть якщо спочатку усе було добре, то з роками стосунки можуть потьмяніти. Подружжя мало спілкується, мало виходить разом, звикли обходитися один без одного. У такій ситуації необов’язково будуть часті сварки в сім’ї. Просто подруги настільки віддалилися один від одного, що не відчувають один одного близькими людьми.

Природно, у такому разі більше страждає жінка. Бо вона хоче бути улюбленою, відчуває потребу в спілкуванні і увазі. Якщо вона цього не отримує, то може розірвати стосунки. Як правило, такі ситуації відбуваються в сім’ях з великим стажем спільного життя. І відбуваються вони, коли зростають і йдуть з дому діти – остання ланка, яка зв’язувала “чуже подружжя” між собою.

Отже, певне уявлення про те, чому жінка може піти від чоловіка, ми отримали. Звичайно, можна ще додати якісь чинники, але основні ми перерахували. Наступна стаття по темі: “Як утримати улюблену жінку в сім’ї” для тих чоловіків, які не хочуть розлучатися з жінкою і прагнуть зберегти сім’ю.

Автор: Валентина Стригун