Чи можна вірити жінкам, чи треба довіряти дружині?

Питання “Чи можна вірити жінкам або чи треба довіряти дружині” ставлять собі багато чоловіків і самі ж відповідають на них негативно. І в розмові на цю тему з оточенням говорять однозначно, що вірити дружині в жодному разі не можна.

Але чи так це, невже не можна покластися на жінку або щось їй доручити? Погодитися з цим складно. Особливо зараз, коли емансипація жінок у суспільстві яскраво виражена. Багато представниць прекрасної половини займають ключові посади в політиці і бізнесі. І їх керівники чоловіки не бояться довірити їм найскладніші завдання.

Якщо узяти рамки окремої сім’ї, то ситуація простежується аналогічна. Як правило, свої ролі жінка в сім’ї виконує. І їсти готує і дім у чистоті і порядку тримає і з дітьми займається. Усе для того, щоб зробити сім’ю щасливою, жінка виконує. Хоча виховання дитини – це роль батька, більшою мірою.

Якщо узяти пікантніші сфери, наприклад, питання подружньої зради. Тут багато чоловіків налаштовані категорично, мовляв, не можна вірити жінкам. Зрадять, щойно з’явиться можливість. Взагалі, твердження невірне. Вірність дружини багато в чому залежить від самого чоловіка.

Насправді, причин для жіночої зради не так і багато. Чоловіки і жінки зраджують з різних причин, і про це ми поговоримо в іншій статті.

Чому чоловіки не довіряють жінкам?

Взагалі, проблема недовіри до жінок з боку чоловіків походить від нерозуміння. Чоловіки просто не розуміють жінок. Якщо когось не розумієш, не знаєш, що він хоче, і що від тебе вимагає, звичайно, важко йому вірити.

Жіноча логіка влаштована по-іншому. Жінка мислить і виражається не так, як чоловік. Наприклад, така ситуація. Жінка запитує чоловіка, яке він хоче морозиво, пломбір, шоколадне або з горіхом. Чоловік відповідає, що йому без різниці. Якщо він так каже, то йому дійсно все одно. У нього немає особливих переваг у цьому плані, він не відмовиться від будь-якого. Тобто чоловік сказав так, як і є, насправді.

Якщо ж чоловік запитує жінку, яке їй морозиво купити, жінка теж часто відповідає, що їй все одно. Але це не означає, що так і є насправді. А насправді, жінка точно знає, яке морозиво вона хоче і чекає, що чоловік їй його принесе.

Жінка нічого не каже безпосередньо. Але це не означає, що в неї немає своєї думки із цього приводу. Вона точно знає, що їй треба і чекає від чоловіка, що він теж здогадається, чекає участі і турботи від нього. Чоловіками ж це сприймається, як якесь знущання з її боку і небажання з ним спілкуватися. А насправді, нічого такого жінка не припускала.

Як навчитися довіряти дружині?

Якщо чоловік у сім’ї навчиться розуміти свою дружину, розуміти, що вона хоче, і що вона має на увазі, то він по-іншому ставитиметься до неї і її прохань. І почне довіряти дружині, оскільки знатиме, чим продиктовані її слова і вчинки. Він знатиме, яку реакцію в жінки викличуть його слова і дії.

І навіть жіноча зрада, у більшості випадків, це відповідь на якісь дії чоловіка. Чи, навпаки, на його бездіяльність. Більше того, перед цим жінка може, так або інакше, спробувати донести цю інформацію до чоловіка, привернути на себе увагу, розповісти про свої бажання. Не безпосередньо, звичайно, прямо жінки рідко виражаються, але вона чекає розуміння і підтримки. І якщо не відчуває цього з боку чоловіка, то пускається, що називається, “в усі тяжкі”.

Як же зрозуміти жінку, якщо вона не каже безпосередньо? Важко розкрити це питання на одній сторінці. Зрозуміти жінку, усі її бажання і знати усі її переваги важко, це значно складніше, ніж довіряти їй. Але, поки ми не зрозуміємо свою дружину, ми не зможемо їй довіряти. А коли добре її вивчимо, то довірятимемо їй, що називається, “на автоматі”, оскільки нам будуть зрозумілі її слова і наміри.

Але тут є певні поради. Чим більше чоловік і дружина вільного часу проводять разом, тим краще вони знають і розуміють один одного. Отже, для того, щоб краще зрозуміти жінку, є декілька рекомендацій:

  1. Чим більше подружжя спілкується один з одним, обговорює якісь питання і їх рішення, тим краще взаєморозуміння між ними.
  2. Спільне проведення часу також сприяє кращому розумінню жінки. Запрошуйте свою дружину в кафе, ходіть з нею в кіно або театр, можна сходити в гості або самим запросити гостей.
  3. Спільна діяльність також сприяє кращому розумінню один одного і зміцнює довіру між ними. Якого роду може бути діяльність? Наприклад, спільний бізнес або спільні виступи на святах. Навіть на риболовлю по вихідних можна їздити разом. Багато жінок також люблять посидіти з вудкою на березі ріки. А, можливо, це спільна спортивна діяльність, наприклад, катання на лижах, стрільба в тирі, навіть гра в боулінг. Усе це підвищує взаєморозуміння і довіру між чоловіком і жінкою.

Що стосується ролі матері в сім’ї, а також ролі люблячої дружини, то жінка виконуватиме їх без всякої указки, це закладено в ній природою. Вона прекрасно знає, як і що робити в цій сфері, їй цілком можна вірити. Крім того, чоловік повинен сам стати повноправним головою сім’ї. Тобто йти вперед, вести дружину і усю сім’ю за собою.

Якщо жінка відчуватиме в чоловікові силу і упевненість, то і сама діятиме впевненіше і їй не спаде на думку сумніватися у своєму чоловікові. А чоловік йтиме вперед, і відчуватиме її підтримку.

Головне, довіряти один одному. Все-таки щаслива сім’я – це команда, здатна виграти приз під назвою сімейне щастя.

Автор: Оксана Волкова