Чоловік не хоче дитини

Чому чоловіки не хочуть дітей?

Про те, чому чоловіки не хочуть дітей, існує безліч думок, що описують різні причини цього. І, залежно від причини, даються поради що робити, якщо чоловік не хоче дитини.

Але цікаво, чи немає серед згаданих аргументів, через які чоловіки не погоджуються на дітей, помилкових причин? Напевно, є, і вони приховують за собою інші, істинні причини. Людина може казати одне, але, на ділі, відчувати і думати зовсім про інше.

Звичайно, напевно не можна судити, усі люди різні і переваги в кожного свої. Але, все-таки, спробуємо згадати усі причини, чому чоловіки не хочуть дітей і можливо, нам вдасться розділити їх на причини помилкові та істинні.

Поширені причини, через які чоловіки не хочуть заводити дітей

Якщо чоловік не хоче дитину, помилкові причини

  1. Бракує грошей на життя, і хотілося б покращити свій матеріальний добробут. Адже народиться дитина, на неї потрібно стільки грошей, а треба купити ще те і те і зробити це і це і т. ін..

Подібна причина називається часто, можливо, це найпоширеніший аргумент. Принаймні, один з найпоширеніших.

Чи вірна ця причина. Можливо і так. Але є сім’ї з невеликим достатком, в яких 3-4 дитини. І сім’я цілком щаслива, самі батьки не бачать особливих проблем через відсутність розкоші і багатства. А є сім’ї, в яких чоловіки непогано заробляють, але при цьому відмовляються від дитини, мовляв, немає для цього матеріальної бази.

Зрозуміло, що це твердження лише в окремих випадках відповідає істині. Виходячи з цього, навряд чи можна подібну причину назвати вірною в більшості випадків. Можливо, за нею криється щось ще.

  1. Дружина займається з дитиною і не звертає уваги на чоловіка. У перший рік життя дитини жінка часто недосипає, турбот у неї в цей період дуже багато, усього не встигнути. Зрозуміло, що жінка в сім’ї сильно втомлюється і чоловікові уваги не дістається. У кого є діти, прекрасно це знають. Природно, багато чоловіків не хочуть бути обділеними жіночою увагою і відкладають появу дітей у сім’ї.

Чи вірна це причина? Якщо йдеться про народження першої дитини в сім’ї, то можна з упевненістю стверджувати, що чоловік лукавить. Звідки він знає, що дружина обділятиме його увагою? Можливо, подивився, що таке трапляється з іншими сім’ями, і приміряв подібну ситуацію на себе? Ні, навряд чи. Неможливо відчути усе, що відчуває інша людина і правильно зрозуміти її почуття.

Але якщо йдеться про другу дитину, то така причина може мати місце, але знову ж таки, досить рідко. Чому? Та тому що чоловіки, як правило, дуже люблять своїх дітей. Є, звичайно, і виключення, але їх небагато. Менше 5-10% батьків байдужі до своїх дітей. Інші дітей люблять, знають, що спочатку буде важко, знають, що все-таки, діти – це радість і щастя і не відмовляться від них з причини, що дружина ним уваги мало приділяє. Рано чи пізно діти підростуть і не вимагатимуть стільки уваги.

Що стосується тих 5-10% чоловіків, яким діти взагалі не потрібні, ті, звичайно, звикли, що дружина в’ється навколо них і коли цього немає, то їх самолюбність уражена. Вони дійсно можуть через це відмовитися від дитини, але знову ж таки, від другої. Від першої – ні, бо ще не знають, що це таке.

  1. Дружина стала гірше виглядати з народженням дитини. Розтовстіла, перестала стежити за собою, за своїм одягом і зовнішнім виглядом. Тому чоловік більше не хоче дитини. Та знову ж таки, причина не вірна. Це відмовка в чоловіків і це можна утверджувати цілком упевнено.

Звичайно, у жінок левова частка часу йде на дитину. Зрозуміло, що часу на свій зовнішній вигляд залишається значно менше, але навряд чи можна припустити, що мами починають відверто погано виглядати. Спробуйте згадати, бачили ви десь маму з маленькою дитиною, яка неохайно одягнена і потворно виглядає? Навряд чи. Навіть певна повнота, яка може з’явитися після пологів, не здатна зіпсувати зовнішній вигляд жінки. Крім того, більшість мам скидають ці кілограми, повертаючи, якщо не в первинну фігуру, то близьку до неї і виглядають анітрохи не гірше, ніж до пологів.

  1. До не справжніх причин відносяться, також відсутність житла або наявне житло маленьке для дитини. Чому? Та тому що це турбує найчастіше жінок. І якщо чоловік починає про це міркувати і заявляє, що це причина, щоб не заводити дитину, означає, щось тут не те. Швидше за все, він і після покращення житлових умов відмовиться від дитини, вже з якоїсь іншої причини.
  2. Невпевненість у своїй жінці. Безглузда причина. Жити під одним дахом, спати в одному ліжку – у цьому упевнений. А дитина – не потрібна. Причина, явно надумана, щось за нею криється ще.
  3. У чоловіка є вже діти від першого шлюбу і, вступивши в повторний шлюб, він більше дітей не хоче. Теж дуже сумнівна причина. Ще один шлюб і ще одну дружину хоче. А дітей від неї – ні. Швидше за все, за цією уявною причиною криється одна із справжніх причин, описаних нижче.

Справжні причини, чому чоловіки можуть не хотіти дитини

  1. Лінь. Дитина – це відповідальність і роль чоловіка у вихованні дитини висока. Природно, чоловіки це розуміють. І це може деяких з них змусити замислитися, чи потрібна йому дитина.

З дітьми треба грати, доглядати за ними, виховувати, навчати, це усе вимагає великих витрат часу і сил. Ледачі чоловіки постараються цього уникнути і відмовляться заводити дитину, придумавши для цього одну з помилкових причин, таких як відсутність матеріальної бази, не розрахувалися з іпотекою, маленька квартира, потрібно пожити для себе, невпевнений у своїй жінці і т. ін..

  1. Боязнь відповідальності. Дитина – це відповідальність. Немає дітей – відповідальність ні за кого не несеш. Поширена причина в наш час. І виходить така причина від неправильного виховання дитини в сім’ї. Не привчили дитину до самостійності і відповідальності свого часу, от і виросла вона такою.

Самі чоловіки рідко в цьому зізнаються і кажуть абсолютно інші, помилкові причини, про які велася мова раніше. Так, саме ці дві причини – лінь і невпевненість у собі і приховують усі уявні причини, через які чоловіки ніби не хочуть дитини.

  1. Характер жінки змінюється в гірший бік. Так, таке відбувається і дуже часто. Але навряд чи жінка стає злою і агресивною із власної волі. Вона недосипає, втомлюється, не устигає усе зробити і т. ін. Природно, важко завжди перебувати в доброму гуморі. Та і чоловік сам втомлюється і недосипає і теж надто роздратований через це. Сімейні конфлікти спалахують часто і можуть стати причиною розлучення в сім’ї.
  2. Не залишається часу на улюблені заняття. Якщо чоловік звик займатися улюбленим хобі, наприклад, їздити на риболовлю, ходити на футбол з друзями і т. ін., то з народженням дитини звичний устрій життя змінюється. Жінка з дитиною вдома одна, її нікуди не запрошують подруги, та і вона сама не може нікуди вийти. Єдине місце для прогулянок – це пісочниця. Ну і дитяча поліклініка. Звичайно, буває так, що компанія з двох-трьох мам з маленькими дітьми ходять і гуляють скрізь разом, щодня. Але така одностайність зустрічається рідко.

А якщо чоловік продовжує займатися своїм хобі, їздить на риболовлю вечорами або грає у футбол, жінка починає ображатися на нього. Сварки в сім’ї спалахують досить часто. І є чоловіки, які не хочуть дитини, бо їм доведеться перестати займатися улюбленим захопленням.

  1. Чоловік не хоче дитини, бо його самого виховали єдиною дитиною в сім’ї. Втім, це стосується другої дитини. Подібний устрій життя з однією дитиною закріпився в нього в голові, і чоловік згоден тільки на одну.
  2. Є якісь медичні показання через які чоловік не хоче дитини. Але ця тема не така поширена і делікатна. І керуватися тут варто тільки відповідно до рекомендацій відповідних фахівців.

Автор: Оксана Волкова