Що робити, якщо чоловік обманює?

Як бути, якщо чоловік обманює?

Цією статтею завершується тема, присвячена чоловічому обману.

Зрозуміти причини чоловічого обману і дізнатися, що він вам, дійсно, бреше, це ще півсправи. Адже для багатьох жінок не є секретом, що їх чоловіки нечесні з ними. Але вони приймають цю брехню, бо не знають, що робити, якщо чоловік постійно бреше.

Часто жінка сама штовхає чоловіка на обман

Часто жінка своєю поведінкою сама штовхає чоловіка на обман. Якщо жінка в сім’ї любить вартувати над чоловіком, випитувати в нього: де був? чому на півгодини затримався? хто телефонував? кому ти пишеш? і влаштовувати скандали навіть з незначного приводу, то чоловік стане їй брехати. І буде він це робити для того, щоб уникнути конфлікту в сім’ї.

І цей спосіб обману закладається в людях з дитинства. Спочатку хлопчики обманюють мам, тат і учителів у школі для того, щоб уникнути покарання. Коли з хлопчика виростає чоловік, він продовжує обманювати свою дружину, яка, подібно до його мами, відчитує його за будь-яку провинність.

Що робити, якщо чоловік обманює вас так само? Ну, тут відповідь очевидна. Якщо чоловік бреше вам, бо боїться сказати правду, то зробіть так, щоб він не боявся вам її розповісти. Будьте відкриті з ним, довіряйте своєму чоловікові, надайте йому підтримку, розмовляйте з ним, зацікавте його.

Ваша мета –зробити це так, щоб чоловік у сім’ї не боявся вам розповісти правду і вигадувати замість цього брехню, а сам захотів розповісти про те, що сталося. І розповідав би вам це регулярно, щовечора. Частіше потрібно спілкуватися і це увійде до звички. Це простий секрет сімейного щастя, який дуже ефективно працює і оберігає від багатьох недомовок. Дорогі жінки, пам’ятайте, чоловік не повинен бояться розмови з вами, він повинен хотіти і бажати спілкуватися з вами.

Чому жінка часто приймає чоловічий обман?

Часто буває так, що жінка знає, що чоловік її обманює, але що робити, не знає. Відбувається це в тих випадках, коли жінка боїться прийняти правду і віддає перевагу над нею брехні, в якій бачить хоч якусь надію для себе. Адже правда, як відомо, часто буває гіркою. І замість гіркої, але правди, жінка приймає солодку, але брехню від чоловіка в сім’ї.

Далі наведу один випадок, що стався в одній із сімейних пар. У цій сім’ї чоловік завів собі коханку і таємно зустрічався з нею. З дружиною їх зв’язували діти і спільний бізнес і тому чоловік не йшов до коханки. Але його дружина стала все частіше помічати ознаки зради свого чоловіка, але він не зізнавався, казав, що в нього нікого немає.

Така ситуація тривала досить довго. Чоловік брехав дружині і що робити з цим, вона не знала. Жінка його любила і не хотіла, щоб подібна ситуація стала причиною розлучення в сім’ї. Тоді вона вирішила вивести чоловіка “на чисту воду” і, тим самим, змусити його припинити контакти з іншою жінкою.

І, хоча чоловік приховував свої зв’язки на стороні, але його дружина з часом підібрала достатньо доказів, щоб показати йому, що їй усе відомо. Тоді вона пред’явила їх йому. Чоловік зрозумів, що далі брехати просто немає сенсу. Він уважно подивився на свою дружину і сказав: “Ти права, я вже давно люблю іншу жінку”.

Після цієї розмови він вже перестав приховувати свої стосунки на стороні. Чоловік став спати в окремій спальні, телефонував коханці зі своєї кімнати і розмовляв з нею, вже не ховаючись від дружини. А його дружина стала переживати ще більше. Розлучатися вона не хотіла, але і з чоловіком вони стали, по суті, чужі люди.

Цей приклад дуже показовий. І багато жінок, у подібних або інших ситуаціях, знають правду, але приймають, замість неї, “утішливу” брехню з боку чоловіка. Адже подібна правда, частенько, означає, що стосунки закінчені.

Що зробити, щоб чоловік не обманював?

  1. Ну, спершу, почніть з себе. Взагалі, подолання будь-яких труднощів варто почати саме з себе. Зі змін у собі. Якщо ви щодня третируєте чоловіка щодо його частих посиденьок з друзями, то зрозумійте, що до весілля з вами вони також збиралися і сиділи разом. Вони – теж частина його життя і знає він їх довше, ніж вас, можливо, з багатьма ще “на горщику сидів”. Таких друзів не можна просто викреслити з життя.

Так, ви зараз теж частина його життя, так, нехай головна і найближча. Але ваше завдання – не замінити собою усе інше (все одно це неможливо), а гармонійно влитися в його життя і зайняти в ньому найпочесніше місце, не ущемляючи (ну гаразд, не повністю ущемляючи) інші інтереси.

  1. Не потрібно влаштовувати щоденні “допити з пристрастю”, як його строга мама. Якщо не хоче розповідати або ділитися якимись подіями, дайте йому зрозуміти, що ви не чужа людина. Що вам цікаво усе, що з ним відбувається, і що ви хочете його вислухати. Знову ж таки, для цього потрібно змінити себе і через певний час, не відразу, почне змінюватися ваш чоловік.
  2. Почніть довіряти чоловікові. А якщо вам здається, що йому неможливо довіряти, адже він увесь час бреше, подумайте, адже він теж тому і бреше, що в багатьох випадках не знає чи можна довіряти дружині. Якщо в сім’ю повернути взаємну довіру, то і стосунки в чоловіка і дружини в сім’ї налагодяться, і брехня з обманом зникнуть, конфліктів у сім’ї стане набагато менше.
  3. Поміркуйте, а чи всяка брехня є злом. Адже ви самі, напевно, вдаєтесь до якихось жіночих хитрощів, адже це теж, свого роду, обман. Взагалі, поняття “обман” дуже широке. Обманом є жарти і різні фокуси. Як би там не говорили, що фокус – це спритність рук і жодного обману. Зрада теж є обманом. Але ці види обману не можна ототожнювати.

Також і в сімейному житті не кожен обман є злом, на який треба негативно реагувати. До багатьох ситуацій можна поставитися з жартом та іронією. Дуже часто чоловіки знають, що хочуть чути від них жінки. Тому, і кажуть те, що треба представницям прекрасної статі. Адже жінки люблять вухами. Жінки люблять і компліменти, і красиві слова, навіть якщо розуміють, що чоловік перебільшує.

Уявіть таку ситуацію: жінка запитує в чоловіка: “Тобі подобається Анджеліна Джолі?” чи “Ти б хотів зайнятися сексом з іншими жінками?” чи: “Я розтовстіла на 6 кг, це сильно помітно?”. Взагалі, для чого жінки ставлять такі питання? Адже вони самі знають на них відповідь. Але, все-таки, ставлять, бо хочуть почути приємні для себе речі, чекаючи підтримки від чоловіків. І чоловіки теж це тонко відчувають і кажуть жінкам те, що вони чекають почути.

Тому, приймайте від чоловіків компліменти, це цілком природно. Навіть якщо бачите, що чоловік явно лукавить і лестить вам, не треба казати йому: “Брешеш, негіднику”, або “Знову обманюєш”. Краще посміхніться і обійміть його, адже він хоче зробити вам приємне.

Дорогі, прекрасні наші жінки, пам’ятайте, що чоловіки, найчастіше, брешуть не для того, щоб вас образити або розсердити. І ситуації бувають різні. Можливо, ваш чоловік зустрів кращого друга дитинства, якого не бачив більше 10 років і тому прийшов додому пізно. А не попередив вас, бо побоювався вашої різкої думки і скандалу по телефону. А, можливо, у нього правда з’явилася коханка. Тоді це інша справа. Адже обман буває різний і буде неправильним на будь-яке лукавство чоловіка реагувати однаково.

Автор: Наталя Дейнека