У чоловіка є подруга. Як ставитися до чоловічої подруги?

Отже, ви дізналися, що в чоловіка є подруга. Можливо, це його стара подруга, з якою він вчився в школі, або в інституті. Але, у будь-якому випадку, вас хвилює питання: як ставитися до чоловічої подруги?

Хтось може ставитися до цього спокійно, хтось з настороженістю, а в когось навіть погляд чоловіка на іншу дівчину викликає почуття ревнощів, а тут не просто погляд, а спілкування, причому, досить тривале. А ревнощі в сім’ї – почуття небезпечне. Ревнощі можуть знищити любов у сім’ї, оскільки ревнуючи, ми можемо ранити того, кого любимо.

Чоловіча подруга чи коханка?

Питання про дружбу між чоловіком і жінкою – це предмет одвічних суперечок. Хтось вважає, що таке можливо, хтось не вірить у це. Але проблема не в тому, чи може чоловік дружити з жінкою. Тут потрібно просто подивитися на ситуацію з боку і врахувати певні чинники.

Наприклад, чи була ця подруга в нього раніше, тобто, який час він її знає і з нею спілкується? Багато років, зі шкільної лави або ж вона з’явилася в нього пару місяців тому? Крім того, чи є сім’я в цієї подруги, або ж ця жінка ще не вийшла заміж? Ще важливе питання, в яких місцях зазвичай відбувається їх спілкування, і чи намагаються вони приховувати своє спілкування від оточення? Поставивши собі подібні питання і знайшовши на них відповіді, можна досить точно оцінити ситуацію з чоловічою подругою.

Крім того, необхідно розуміти, чому чоловіки заводять коханок. Ні, не тому що “мужики усі тварі”, це не так. Просто проаналізуйте свої стосунки з чоловіком, чи достатньо вони гармонійні, або в них є якесь незадоволення? Якщо в інтимних стосунках у сім’ї проблем немає, і секс у шлюбі у вас відбувається регулярно, яскраво і різноманітно, якщо у вас немає одноманітності і ви не набридаєте один одному, то в чоловіка буде значно менше бажання “залізти під спідницю” комусь ще.

Якщо ж у цьому плані у вас проблеми, то необхідно терміново вжити заходи і повернути пристрасть у стосунки з чоловіком.

Якщо в чоловіка є подруга, чи може він зрадити?

Про причини чоловічої зради мова йшла раніше, але чи може він зрадити зі своєю подругою? Тут складно щось сказати, загалом. Бо такі ситуації строго індивідуальні, як індивідуальні і усі люди на Землі. Тому окрім вас ніхто не зможе дати оцінку їх стосункам. Для цього придивіться до тих питань, про які йшла мова раніше.

Наприклад, якщо у вашого чоловіка є подруга, але ви точно знаєте, що вона заміжня і в неї цілком щаслива сім’я, то приводів для хвилювання бути не повинно. Бо навіть якщо у вашого чоловіка іноді виникають думки про сексуальні контакти з нею (а вони виникають), то його подруга на них не піде і не дасть йому приводу для цього.

Але, якщо в неї стосунки зі своїм чоловіком не дуже хороші, то це погана ознака. Адже, як відомо, жінка найчастіше зраджує не тому, що вона незадоволена в сексуальному плані. Жіноча зрада – це, свого роду, політичний хід. Тобто це або помста, або бажання привернути на себе увагу, або прагнення підняти власну самооцінку.

Крім того, обов’язково зверніть увагу на те, як давно ваш чоловік знає і спілкується з цією дівчиною. Якщо вона його подруга дитинства, то це можуть бути сильні дружні зв’язки. Бо друзі дитинства, частенько, найкращі. Можливо, це його шкільна подруга або з інституту і вони не переставали спілкуватися з тієї миті, як закінчили школу або інститут. Але, якщо ви в шлюбі живете досить давно, декілька років і якщо в чоловіка раптом з’явилася невідома вам подруга лише пару місяців тому, то це, звичайно, підозріло. Ще підозріліше, якщо такі “подруги” починають з’являтися в чоловіка регулярно.

Якщо чоловік спілкується з подругою, як до цього ставитися?

Взагалі, можна самій спробувати спілкуватися з нею і стати для неї подругою. Спілкуючись і з нею і з чоловіком, можна збудувати найбільш вірну лінію поведінки. Якщо вам вдасться подружитися, то, можливо, ця дівчина стане другом сім’ї.

Якщо ж вам не вдається наблизитися до неї, або вона намагається не вступати з вами в тісне спілкування, то, можливо, у неї є на це причини. Навіть якщо вони обидва – і ваш чоловік, і його подруга, не прагнуть розділити свої теми спілкування з вами, не варто вибухати і кидати йому ультиматуми на кшталт таких: “Вибирай, або вона, або Я”.

При такій постановці питання дуже ймовірно, що підсумок виявиться не на вашу користь. Бо ситуації бувають різні. Іноді ми з друзями обговорюємо такі теми, або такі питання, які ніяк не відносяться до нашого сімейного життя. І такі ситуації – це не привід для сімейного конфлікту.

Якщо ж вас щось турбує, і ви починаєте ревнувати, то обговоріть з чоловіком його стосунки з його подругою. Постійне спілкування подружжя між собою і обговорення усіх питань, які в них виникають, – один із секретів сімейного щастя. Спільне спілкування прояснить ситуацію. Під час діалогу ви зможете поставити усі питання своєму чоловікові, які вас цікавлять, а він зможе вам на них відповісти.

Прагніть до конструктивного діалогу, не треба намагатися “допитувати” чоловіка або кидатися звинуваченнями. З таким підходом на взаємність розраховувати важко. Пам’ятайте, що ви, все-таки, хочете прояснити стосунки, а не внести в них ще більшу напругу. Якщо сумніваєтеся в щирості чоловіка, то можете ознайомитися із статтею: “Як дізнатися, що чоловік обманює?”

Також варто намагатися постійно бути поряд з чоловіком і супроводжувати його скрізь, щоб тільки обмежити його спілкування з подругою. По-перше, вас буде дуже багато. І постійну присутність однієї і тієї ж людини поруч дуже важко перенести і він намагатиметься спочатку просто захиститися від вас, а потім і зовсім може втекти. А, по-друге, ваш постійний супровід виглядатиме безглуздо з боку і буде предметом кепкувань і пересудів. Досить лише просто кілька разів позначити свою присутність і показати, що у вас хороша сім’я, щасливий шлюб і хороші стосунки з чоловіком.

На закінчення додам, що частенько ситуації нами сприймаються досить похмуро і нерідко наші побоювання абсолютно безпідставні. Якщо ваш чоловік не ховається від спілкування з подругою, або навіть запрошує її до вас у гості, то навряд чи в них серйозні стосунки. Якщо, до того ж, він знає її вже багато років, ще до знайомства з вами, то, тим більше, немає приводів для ревнощів. Адже вибрав він у дружини саме вас, а не її. Значить, він не розглядав подругу в ролі своєї другої половинки.

Автор: Наталя Дейнека