Чоловік дивиться порно

Чому чоловіки дивляться порно?

Часто від жінок, які живуть у цивільному шлюбі, або в офіційному, до психологів або лікарів-сексологів приходять листи з питаннями: “Чому мій чоловік дивиться порно? Як на це реагувати і що можна з цим зробити?”. Що ж, давайте розбиратися, чому чоловіки дивляться порно.

Характерне те, що багато психологів і сексологи відповідають на це питання розмито і украй ухильно. Багато хто пише, що, мовляв, мало інформації даєте і нічого визначеного сказати не можна. Інші відповідають, щось, але при цьому йдуть убік. Як мовиться, хто в ліс, хто по дрова. Ось відповідь одного психолога, яка мені сподобалася.

Це відповідь психолога-консультанта Катерини Кондратьєвой. І мене приємно здивувало, що вона досить точно описала, чому чоловіки люблять дивитися порно. Здивувало, бо чоловіки психологи і сексологи не змогли відповісти про чоловіків, або не захотіли, що ближче до істини. А жінка відповіла. Мені залишається лише доповнити її відповідь.

Звідки в чоловіків інтерес до порно?

Дійсно, звідки ноги ростуть, чому чоловіки в багатьох сім’ях люблять відвідувати сайти для дорослих, тоді як жінкам ці ресурси куди менш цікаві? У більшості, звичайно, випадків. Відповідь ми знайдемо в психології чоловіків. Точніше, у відмінності психології чоловіка і жінки.

У середньому, чоловіки думають про секс у 2-4 рази частіше, ніж думають жінки. Напевно, наші читачі погодяться, що чоловіки, у більшості своїй, сексуально активніші, ніж жінки. Чоловіки люблять милуватися красивими жінками, не зводячи з них очей. У жінок таке трапляється рідше. Чоловіки чіпляються очима за кожну хоч трохи привабливу представницю жіночої статі. З жінками, знову ж таки, таке трапляється значно рідше.

Отже, чоловіки охочіші до сексу через свою природу. Люблять різноманітність у ньому, і не проти спробувати їм зайнятися з іншими жінками. А також випробувати усе нові способи, позиції, а також виконати усе це в різних місцях, а не тільки удома в себе в спальні. У жінок теж є таке, але в чоловіках це є присутнім постійно. Особливо, у молодих чоловіках.

Але це не завжди можливо. Не здійснено для жодного чоловіка. З іншими жінками не можна, це зрада. Звичайно, багато одружених чоловіків зраджують дружинам, але, навіть зрада не задовольнить усієї різноманітності, якої хочеться чоловікові. Хочеться, але не усі визнають це.

Випробувати усі способи і позиції не дано жодному чоловікові, секс у шлюбі не дасть таких можливостей. Бо в кожної жінки свої погляди і свої переваги в сексі. Звичайно, у чомусь жінка може піти на поступки чоловікові і зробити так, як він хоче. Але навряд чи знайдеться жінка, яка зможе виконати усе, про що мріє її чоловік. Для однієї жінки неприйнятний один спосіб або позиція, друга ніколи не погодиться з іншим способом.

Крім того, бажання чоловіка часто знаходяться, що називається “На межі допустимого”, або навіть переходять усі межі. І чоловік не проти випробувати це усе. Але це неможливо. Жодна з жінок не буде задовольняти усі примхи і не піде на те, що вона вважає неприпустимим. І окрім цього, бажання чоловіка часто змінюються. Уранці він хоче одне, в обід друге, завтра третє. І бажання можуть бути найрізноманітніші. І жодна жінка, ні дружина, ні коханка (якщо чоловік завів коханку), не зможе дати такої різноманітності. Не тому, що вона погана дружина, а тому, що вона жінка, а не шмат м’яса. І це правильно.

І вихід з цієї ситуації чоловік знаходить саме в перегляді порно. Ось де можна, що називається, на власні очі побачити усю різноманітність “людських можливостей”. Там немає заборон, заборонених поз, способів, жінки різноманітні і усе відбувається в різних місцях. На сайті для дорослих кожен може знайти те, що хоче побачити саме в цей момент.

Часто ще буває так, що чоловік не розповідає дружині про свої сексуальні бажання. Можливо, він сам вважає їх неприпустимими і соромиться про них говорити. У цьому випадку він теж залишається незадоволеним. Хоча ці бажання можуть бути цілком нормальними, і дружина погодилася б з ними. Просто треба спілкуватися один з одним. Якщо ми не розповідаємо про свої бажання партнерові, то, як ми дізнаємося, прийнятні вони для нього, чи ні? Спілкування – один із секретів сімейного щастя.

Як відомо, чоловіки, за своєю природою візуали. Тобто вони найкраще інформацію сприймають через зорові образи. Напевно, кожен з нас чув такий вираз: “Чоловіки люблять очима”. Чоловіки люблять дивитися на жінок, чоловіки люблять перегортати журнали з жінками, розглядати картинки.

Навіть рекламуючи якийсь товар, розрахований на чоловіків, рекламодавці часто поміщають поряд з цим товаром красиву жінку, яка приверне увагу чоловіка. У результаті, ефективність таких рекламних банерів виявляється значно вищою.

Ось чому чоловіки дивляться порно. Ці фільми чинять сильний вплив на їх зорове сприйняття. Набагато сильніше, ніж картинки і журнали з жінками. І вони отримують, таким чином, часткове психологічне задоволення своїх прихованих бажань. Так є і так буде, але багато хто боїться це визнати.

Чи нормально це, якщо чоловік відвідує сайти для дорослих?

А чи нормально, якщо одружений чоловік дивиться порно? Таке питання нерідко жінки ставлять самі собі. І багато, навіть більшість з них це вважає ненормальною практикою. Але давайте подумаємо, чи це так? Якщо припустити, що це правда, то виходить, що більшість чоловіків чинять ненормально. Причому абсолютна більшість. Бо любителів “полунички” у нас більшість. Просто одні часто цим “зловживають”, інші рідше, одні багато, інші мало. Але дивляться майже усі, у кого є така можливість.

Ясно, що усі чоловіки не можуть бути ненормальні. Просто перегляд порно стає своєрідним хобі, захопленням і навряд чи чоловік у сім’ї асоціює його перегляд зі своєю дружиною. І патології в цьому немає. Чоловіки захоплюються цим заняттям, бо вони – чоловіки. У жінок є свої захоплення, які не розуміють представники сильної половини людства. Взагалі, багато наших проблем йдуть саме від відсутності взаєморозуміння.

Автор: Валентина Стригун